Quiche met zalm

Deze quiche met zalm is een van mijn favoriete quiches. Hij is super snel en makkelijk te maken en ook nog eens hartstikke lekker. Bovendien ziet ‘ie er ook nog eens prachtig uit. Ik combineer deze quiche met groene asperges, doperwtjes en dille. Echter, nu de witte asperges – het Hollandse goud – weer volop verkrijgbaar zijn kan ik je ook aanraden om deze te gebruiken in plaats van de groene variant.

Ik gebruik voor deze quiche het liefst bladerdeeg op rol. Deze vind je o.a. bij de AH in het vers vak. Geen gedoe met ontdooien en passen en meten, maar gelijk klaar voor gebruik. De bodem dien je wel eerst even blind te bakken. Hiervoor leg ik een stuk bakpapier bovenop het bladerdeeg en hierin stort ik voldoende gedroogde bonen om te voorkomen dat de bodem omhoog komt. Deze gedroogde bonen hoef je trouwens niet weg te gooien. Ik bewaar ze in een bakje voor de volgende keer dat ik een quiche maak.

Dit heb je nodig
… voor 1 quiche

bladerdeeg op rol
250 gram asperges
een flinke hand doperwtjes
dille
1 teentje knoflook
50 gram gerookte zalm
2 eieren
125 ml. kookroom
peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf een springvorm in met een drupje olijfolie en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en leg hier bovenop een vel bakpapier. Stort hierboven genoeg gedroogde bonen (300-400 gram) en bak de bodem in ongeveer 10 minuten blind. Haal de vulling eruit en zet de bodem voor een kleine 5 minuten terug in de oven.

Kluts de eieren en meng dit samen met een teentje knoflook, room en wat peper en zout. Verdeel de asperges, doperwtjes, zalm en dille over de bodem en schenk hier het eimengsel overheen.

Zet de oven terug naar 180 graden en bak de quiche in 25-30 minuten gaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s