Vlees & gevogelte

Kip piri piri

kip piri piri

Wie ooit in Portugal op vakantie is geweest weet vast wel wat ik bedoel met een echte kip piri piri. Piri Piri betekent eigenlijk peper, en dat is precies een van de ingrediënten waarmee je deze kip gaat marineren. Deze peper komt oorspronkelijk uit Amerika, en is door Portugese zeevaarders naar Afrika gebracht. Daar werd het al snel deel van een kruidenmix, ook wel in de vorm van een olie. 

Piri-piriolie bestaat in zijn eenvoudigste vorm uit olie, cayennepeper, chilipeper, keukenzout, piri-piripepers, oregano, gember, knoflook en uiensnippers. En dat is dus precies de marinade waarin we de kippendijen lekker in laten marineren. Doe dat minimaal 2 uur, maar het liefst de hele nacht in de koelkast. Zo kunnen de smaken lekker in het vlees trekken en ik weet zeker dat jij daar de volgende dag heel erg blij van gaat worden. 

De kip piri piri bak je eigenlijk op de barbecue, maar kan ook heel goed in de oven bereid worden. Want met deze temperaturen en harde wind sta je toch liever binnen als buiten, toch? Laat je vooral niet door mij tegenhouden als je het vuurtje buiten wilt opstoken. Ik kies voor nu voor de oven 🙂 

Ik eet deze kip piri piri met gebakken frietjes en een simpele salade. Voor mij is dit echt een comfort food gerecht waarbij ik weg droom naar de Portugese zon. 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Kip piri piri

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 stukken kippendij
  • 3 tenen knoflook
  • 2 Spaanse pepers
  • 1 ui
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout
  • 4 eetlepels zonnebloemolie

Zo maak je het

1

Snijd de kippendij kruislings in met een scherp mes.

2

Doe de knoflook, rode peper, ui, laurier, oregano, paprikapoeder en zonnebloemolie in een mixer en maal fijn tot een smeuige pasta.

3

Wrijf de kip vervolgens in met de pasta en breng verder op smaak met zout. Er zit genoeg peper in, dus die laten we lekker weg.

4

Doe de kip in een bak en bedek deze met aluminiumfolie. Zet de kip in de koelkast en laat deze minimaal 2 uur, maar het liefst een hele nacht marineren.

5

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

6

Doe de kip in een ovenvaste schaal en plaats deze voor 30 - 45 minuten in de oven totdat de kip goudbruin en gaar is.

7

Serveer de kip piri piri met frietjes en een simpele salade.

You Might Also Like

No Comments

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blije Bietjes houdt eigenlijk niet van zoete koekjes, maar verzamelt wel digitale cookies. Vind je dat OK?