Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 23

Het is zondagavond, dus tijd voor een nieuw weekmenu. En wat super fijn dat we ons weekend met 1 dag mogen verlengen. Hebben jullie leuke plannen voor Tweede Pinksterdag? Deze week wordt voor mij een drukke week, maar gelukkig heb ik vanaf zaterdag twee weken vakantie. Ik kijk er enorm naar uit. Tijd om eens goed na te denken over de doelstellingen van Blije Bietjes,  inspiratie opdoen voor nieuwe recepten en natuurlijk genieten van al het moois om mij heen. 

Meatless Monday – Pasta arrabiata

Pasta arrabiata

Deze pasta maakte ik vorig jaar met tomaten en pepers van mijn balkon. Fantastisch om zelf je eigen maaltijd te kunnen plukken. Een echt Italiaans recept, met weinig ingrediënten, maar wel van goede kwaliteit. De sleutel tot een succesvol recept. 

Dinsdag – Babi ketjap

babi ketjap

Dit is weer zo’n recept waar ik gewoon mega blij van word en waar je hoge ogen mee scoort. Geen rocking sciences, gewoon het recept volgen en dan wijst de rest zich vanzelf. Lekker met sambal boontjes en zilvervliesrijst. 

Woensdag – Falafel

falafel

En gewoon weer een vegetarisch recept deze week. Deze gekruide falafel balletjes maak je van kikkererwten en heel veel kruiden. Ik ben er zelf dol op, mis het vlees ook geen seconde. Tip: week de kikkererwten een nacht van tevoren en gebruik geen kikkererwten uit blik. Hierdoor worden de balletjes wat te nat waardoor je ze niet zo goed in shape kunt krijgen. 

Donderdag – Noedelsoep met zalm 

n de Aziatische landen is noedelsoep een verzamelnaam voor soep met noedels en andere verse ingrediënten geserveerd in een heldere bouillon. Het lekkerste is natuurlijk om de bouillon zelf te trekken, maar als je hier weinig tijd voor hebt dan kun je natuurlijk ook een basis van fond gebruiken die je bij de slager of visboer kunt kopen. Dan ben je helemaal snel klaar 🙂 

Vrijdag – Koolrolletjes met spicy gehakt

Deze spicy koolrolletjes maakte ik destijds als kleine borrelsnack, maar kun je natuurlijk ook prima als avondmaaltijd serveren met rijst. Of nog beter: je vult de koolrolletjes met het pittige gehaktmengsel en rijst. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.