Weekmenu's

Weekmenu 27

weekmenu

Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor in de keuken of ben je alvast bezig met je boodschappenlijstje, bekijk dan eerst even mijn weekmenu. Iedere vrijdag post ik een gevarieerd weekmenu met verschillende lekkere recepten. De ene dag vegetarisch, de andere dag vlees of vis, en in het weekend vaak wat uitgebreide maaltijden omdat je dan meer tijd hebt om in de keuken te staan.

Voor deze week staat er weer een heerlijk weekmenu voor jullie klaar. Met welk gerecht ga jij aan de slag?

Maandag – Spaanse paella met vis, chorizo en kip

paella
Voor deze paella rijst mag je mij best wakker maken. Een echte Spaanse paella maak je natuurlijk met zeevruchten, kip en chorizo. Een combinatie ik zelf fantastisch lekker vind.

Dinsdag – Quinoa salade met bietjes en feta

Quinoa salade met bietjes en feta
Deze salade met quinoa, bietjes, zoete aardappel en feta bedacht ik eens op een zaterdag morgen. Het bleek een schot in de roos. De dressing van mierikswortel geeft deze salade een extra kick.

Woensdag – Miso soep

miso soep
De afgelopen periode was het te warm voor soep, maar komende week daalt de temperatuur en zet ik mijn vaste soepdag weer op het menu. Deze keer deze lichte miso soep met heel veel groenten.

Donderdag – Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca
Voor deze pasta heb je slechts een handvol ingrediënten nodig. Om dit gerecht tot een succes te maken kies je natuurlijk voor de allerbeste ingrediënten en de meest zoete tomaten die je kunt vinden.

Vrijdag – Italiaanse stoofschotel met kipF

stoofschotel met kip
Stoofschotels zijn echt niet alleen voor de winter. Deze Italiaanse stoofschotel doet het namelijk ook prima in de zomer. Lekker met wat aardappelpuree.

Zaterdag – In biet gemarineerde zalm met miso en gegrilde little gem

in biet gemarineerde zalm
Wil je je vrienden, partner of jezelf eens echt verrassen? Maak dan deze in biet gemarineerde zalm eens klaar. Een feest op je bord.

Zondag – Makreel rillettes

Makreel rillettes
Voor de zondagborrel kies ik voor deze rillette van makreel. Heerlijk op toast in combinatie met een wit wijntje.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

You Might Also Like

No Comments

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blije Bietjes houdt eigenlijk niet van zoete koekjes, maar verzamelt wel digitale cookies. Vind je dat OK?