Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Noedelsalade met kip

Dit is nou zo’n salade die je prima kunt eten na een intensieve workout, en ook nog eens heerlijk smaakt! Deze salade is licht, voedzaam en lekker fris van smaak. Ideaal na een avondje sporten. En je kunt ‘m prima van tevoren bereiden en koud zetten in de koelkast. Na het sporten vis je ‘m uit de koelkast en laat je de salade op kamertemperatuur komen terwijl je zelf even een verkwikkende douche neemt.

Nestel je vervolgens op de bank met een fijne serie en deze salade op schoot. Wat je overhoudt kan je, net als ik deed, de volgende dag als lunch meenemen naar werk.

Dit heb je nodig
… voor 2 personen

2 kipfilets
cherry tomaatjes
2 bosuitjes
een halve rode peper
komkommer
2 limoenen
een handje ongezouten pinda’s
2 nestjes glas- of rijstnoedels
kippenbouillon
laurier
munt
koriander
vissaus
sesamolie
gembersiroop

Warm de bouillon samen met de kipfilets en 2 laurierblaadjes langzaam op tot deze begint de koken. Draai het vuur laag en laat de kip 15 min op ‘t laagste pitje zachtjes pruttelen. Draai het vuur na 15 minuten uit en laat de kip nog 10 minuten in de pan rusten. Haal vervolgens uit de pan en laat afkoelen.

Was de komkommer en snijd deze in reepjes. Snijd de bosui en rode peper in dunne ringetjes. De cherry tomaatjes mogen door midden. Hak vervolgens een flinke hand koriander en munt fijn en zet apart.

Meng voor de dressing: 2 eetlepels limoensap, 2 eetlepels vissaus, 1 theelepel sesamolie, 1 theelepel gembersiroop en 1 theelepel bruine suiker in een grote kom goed door elkaar.

Kook de noedels volgens de verpakking gaar. Giet af en voeg de noedels toe aan de dressing en meng goed door elkaar. Snijd de afgekoelde kip vervolgens in dunne repen en meng dit samen met de overige ingrediƫnten door de noedels. Eet direct of zet in de koelkast voor later gebruik. Oh, en nog een tip: serveer het gerecht wat partjes limoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.