De budget challenge!
Deze hele week staat in het teken van budget koken. Iedere dag deel ik een gezond, snel en heerlijk budget recept met jullie. Ook laat ik weten hoeveel geld ik kwijt was om deze maaltijd te bereiden. Hierbij ga ik er wel vanuit dat je een aantal dingen standaard in huis hebt. Denk aan olijfolie, kruiden enzovoorts.
Vandaag ga ik aan de slag met deze romige pasta met tortellini. Een terugkerend recept in mijn keuken die ik mee heb genomen vanuit thuis. Het is zo eenvoudig, simpel, maar oh zo lekker. De ingrediënten hieronder waren op basis van 2 personen, maar het was zoveel dat er makkelijk 3 personen van kunnen eten.
Voor dit recept was ik bij de Albert Heijn het volgende kwijt:
- 1 prei > 0,61 cent
- hamblokjes > 0,83
- 1 zakje tortellini kaas > 2,46
- 0,5 bakje roomkaas > 0,35
- 1/3 rode peper > 0,13 cent
- 1 blik gepelde tomaten > 0,45 cent
Totaal: 4,83 voor 3 personen. Per persoon: 1,61 euro.
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂
Romige pasta
Print receptIngrediënten
- 1 prei
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1/3 rode peper
- 0,5 bakje roomkaas met kruiden
- 1 blik tomaten blokjes
- tortellini (met kaas)
- 150 gram hamblokjes
- peper en zout
- olijfolie
Zo maak je het
Snijd de ui in kleine blokjes.
Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui zachtjes aan.
Snijd in de tussentijd de rode peper en knoflook fijn en doe deze in de pan. Roer alles goed door.
Snijd vervolgens de prei in ringen en voeg ook deze toe.
Wanneer de prei glazig is voeg je de hamblokjes toe. Roer alles goed door elkaar en voeg dan de tomatenblokjes toe.
Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat de saus voor 10 minuten zachtjes sudderen.
Kook ondertussen de tortellini volgens de instructies op de verpakking.
Na 10 minuten voeg je een flinke eetlepel roomkaas met kruiden toe en dit roer je even goed door.
Giet vervolgens de tortellini af, en roer deze door de pastasaus.
Mocht je nog wat peterselie of geraspte kaas in de koelkast hebben liggen, dan is het lekker om dit erover heen te strooien. Hoeft natuurlijk niet!