Wat is jouw lunchgerecht vandaag? Ik vind het te gek om te variëren en eet dus regelmatig een salade of soepje als lunchgerecht. Deze salade is een goed en smaakvol alternatief op de dagelijkse bruine boterham en heel snel te bereiden.
Dit heb je nodig
… voor 2 personen
een klein blikje linzen
gerookte zalm
rucola
1 kleine rode ui, fijngesneden
sap van een halve citroen
¼ rode peper, fijngesneden
olijfolie
peper en zout
2 eieren
Meng de linzen met de rucola, fijngesneden rode ui, sap van een halve citroen en de rode peper. Breng op smaak met een scheutje olijfolie en peper en zout.
Bak in een koekenpan twee eitjes zachtjes tot het eiwit begint te stollen. Ik vind het persoonlijk erg lekker als het eigeel nog zacht en vloeibaar is. Het eigeel maakt de salade extra smeuïg. Serveer het eitje bovenop de salade en breng op smaak met peper en zout.