Dit is weer zo’n leuk blije bietjes recept! Dit keer met de prachtige chioggia biet. Chioggia ligt niet heel ver van Venetië en is bekend om haar vissershavens aan de Adriatische zee, maar ook om het wit-rood gestreepte bietje die dezelfde naam mag dragen. Deze biet kun je in tegenstelling tot onze Hollandse rode biet juist heel goed rauw eten en heeft een fris zoete smaak.
Ik maak van deze prachtige biet een carpaccio met walnoten, raapsteeltjes, buffel mozzarella en een frisse dressing.
Dit heb je nodig
… voor 2 personen
3 grote chioggia bieten
een handvol raapstelen of rucola
een handje walnoten, fijngehakt
buffel mozzarella
sap en rasp van een halve citroen
olijfolie, van goede kwaliteit
peper & zout
Spoel de bieten grondig af en verwijder eventueel achtergebleven resten aarde. Snijd de bieten in dunne plakjes of gebruik hiervoor een kaasschaaf. Verdeel de plakjes biet dakpansgewijs over een bord en verdeel hierover de sla, walnoten, buffel mozzarella en citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout. Meng het sap van een halve citroen met wat olijfolie tot een dressing en verdeel deze over de carpaccio.
Volg je Blije Bietjes al op Instagram?
One thought on “Carpaccio van chioggia biet”