Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Over

Hoi! En welkom op Blije Bietjes! Ik ben Berber, 31 jaar en ik woon samen met mijn vriend en kat Storm in het mooie Rotterdam.

Lekker en puur eten koken is al heel wat jaren mijn grote passie. Zoals je op de foto kunt zien sta ik (met behulp van een krukje) al sinds mijn 4e in de keuken. Nog steeds roer ik met liefde in potten en pannen en bedenk ik graag nieuwe recepten om uit te proberen. Het koken zonder pakjes of zakjes is mij vanaf jongs af aan al met de paplepel ingegoten omdat mijn moeder, maar ook mijn oma niet anders doen. Ik weet dus niet beter.

Blije Bietjes - 4 jaar oud

Toch verbaas ik mij iedere keer weer over de enorme hoeveelheid voorbewerkt eten dat je in de supermarkt kunt vinden. De afgelopen jaren heeft de supermarkt ervoor gezorgd dat we steeds minder tijd door hoeven te brengen in de keuken, want bijna alles is kant en klaar te koop. Handig natuurlijk, maar we hebben geen enkel idee wat er precies in zit. Veel hiervan zit vol met suikers en allerlei E-nummers die echt niet goed voor ons zijn. Eten wordt steeds goedkoper, maar dit gaat ten koste van kwaliteit en smaak. Na het zoveelste voedselschandaal heb ik besloten om de supermarkt  te boycotten en zoveel mogelijk zelf te maken met eerlijke en lokale producten.

De producten
De producten waar ik mee kook haal ik o.a. bij de Fenix Food Factory, de Rotterdamse Oogst markt en Uit je Eigen Stad. Zij hebben allen hetzelfde doel: de voedselketen verkorten en stimuleren levering van leverancier rechtstreeks naar consument. Hierdoor krijgt de leverancier een eerlijke prijs voor zijn producten en word jij beloond met super verse producten voor een gunstige prijs.

Met deze blog wil ik je laten zien dat je met niet al teveel inspanning en tijd gezonde én heerlijke maaltijden op tafel zet, zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes. Ik hoop dat ik je met mijn blog kan inspireren om wat vaker te koken met pure en eerlijke ingrediënten.

Veel kookplezier!

Berber – Blije Bietjes

 

6 thoughts on “Over

  1. Hallo Berber, met Kerst heb ik de geroosterde paprikasoep gemaakt. Heerlijk!
    Wat een leuke recepten en niet al te moeilijk te maken. Mooie foto’s ook. Ik ga zeker ook andere recepten proberen.
    Groetjes Tonny Verheul

    1. Ha Tonny! Wat onwijs leuk om wat van je te horen. Leuk dat je een van mijn recepten hebt gemaakt. De gerookte paprikasoep is hier ook een favoriet. Ik hoop dat alles goed met jullie gaat. Groetjes, Berber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.