Pudding, ik vind het al een heerlijk woord om uit te spreken. Het doet me denken aan vroeger. De tijd dat men thuis nog wel eens pudding maakte. Want wie maakt dit tegenwoordig nou nog?? Ik heb het al in geen jaren meer gegeten. En opeens kreeg ik er zin in. En wat doe je dan? Juist ja, dan ga je lekker aan de slag en maak je je eigen variant met frambozen!
Vroeger was mijn favoriete pudding een die van griesmeel werd gemaakt. Oh, daar smulde ik van. Mijn oma maakte die vaak in een van haar mooie vormen samen met krenten. Daar maakte zij dan Haagse Bluf bij. Ken je dat nog niet? Dan moet je het zeker eens maken. Het is fantastisch lekker!
Voor deze pudding gebruik ik frambozen uit de diepvries. Je kunt natuurlijk ook voor bramen gaan. Of mango. Wat je maar lekker vindt. Het recept is te simpel voor woorden. Nachtje laten opstijven en klaar is je dessert. Smullen maar!
Frambozen pudding
Print receptIngrediƫnten
- 2 pakken frambozen uit de diepvries
- 500 ml slagroom
- 70 gram suiker
- 3 blaadjes gelatine
- lange vingers
Zo maak je het
Haal de frambozen uit de verpakking en meng ze met de suiker en laat ontdooien.
Week 3 blaadjes gelatine in een kommetje water.
Klop vervolgens de slagroom.
Pureer de frambozen met behulp van een staafmixer glad.
Doe het frambozenmengsel in een pan en voeg de gelatine toe. Verwarm tot de gelatine is opgelost. |
Laat het frambozenmengsel afkoelen en spatel hier voorzichtig de slagroom doorheen.
Doe het mengsel in een mooie puddingvorm en laat deze minimaal 12 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de pudding met lange vingers.