Dag zomer. Hallo herfst! De natuur begint te veranderen, de bomen kleuren oranje en de dagen worden steeds korter. Tijd om het in huis weer gezellig te maken en lekker lang in de keuken te staan. Ik kan me nu al verheugen op alle stoofpotjes, stamppotten en erwtensoep. Heerlijk! Ook vind ik het altijd weer leuk om met andere seizoensingrediënten aan de slag te gaan en nieuwe recepten te bedenken. Zoals deze herfst sandwich met paddenstoelen en rosbief. In plaats van mayo heb ik het brood ingesmeerd met een lik knolselderijcrème. Dat past hartstikke goed bij de paddenstoelen en maakt het broodje lekker smeuïg. Ik serveerde deze sandwich met een soepje van knolselderij als avondmaaltijd, maar zonder soep is het ook een heerlijk luxe lunchgerecht.
Herfst sandwich
Print receptIngrediënten
- 1 stokbrood
- 250 gram rosbief
- knolselderij
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 200 gram paddenstoelen melange, schoongemaakt
- rucola
- platte peterselie
- melk
- nootmuskaat
- peper & zout
- olijfolie
- balsamico
Zo maak je het
Schil de knolselderij en hak deze in kleine stukjes.
Doe de knolselderij samen met wat water in een pan en breng aan de kook.
Kook de knolselderij in 10-15 minuten gaar.
Pureer deze met behulp van een staafmixer en een scheutje melk fijn en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het stokbrood volgens de instructie op de verpakking.
Bak de paddenstoelen in olijfolie samen met 1 teentje knoflook.
Kruid het vlees rondom met peper en zout.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de rosbief 2/3 minuten per kant.
Leg het vlees op een bord en bedek met aluminiumfolie.
Snijd het brood doormidden en smeer deze in met een flinke lik knolselderijpuree.
Snijd het vlees in dunne plakjes.
Beleg het brood met rucola, paddenstoelen, vlees, peterselie en garneer met wat drupjes balsamicoazijn.
Eetsmakelijk!
One thought on “Herfst sandwich”