Eieren zijn zo lekker veelzijdig en ik ben er dol op. Een zachtgekookt eitje, gepocheerd, gebakken, maar scrambled eggs zijn hier ook zeker favoriet! Heerlijk als ontbijt, brunch of lunchgerecht. En ik heb het perfecte recept voor je! Scrambled eggs horen zijdezacht te zijn, en niet droog, wat ik toch helaas al iets te vaak heb aangetroffen op mijn bord wanneer ik deze ergens bestelde. Super zonde, want die silkiness maakt dit gerecht juist zo lekker.
Je hebt er niet veel ervaring voor nodig, je haalt gewoon onderstaande ingrediënten in huis en dan is het een kunst om het vuur op het juiste moment uit te zetten. En als dat mij lukt, dan lukt het jou ook! Ik ga je namelijk precies uitleggen hoe je de perfecte scrambled eggs klaarmaakt. Ik vind ze super lekker met krokant gebakken spek en avocado, maar je kunt ze ook combineren met gerookte zalm. Extra lekker met wat fijngesneden bieslook.
Scrambled eggs
Print receptIngrediënten
- 4 eieren
- 4 plakjes gerookt spek
- een half bosje bieslook
- 1 avocado
- 4 bruine boterhammen
- een scheutje slagroom
- roomboter
- peper en zout
Zo maak je het
Bak de plakjes spek krokant. Leg hierna apart.
Prak de avocado fijn en breng deze op smaak met peper en zout.
Kluts de eieren met een klein scheutje slagroom en breng deze op smaak met peper en zout.
Verhit een klontje roomboter in een pan.
Doe het eimengsel in de pan, zet het vuur laag en roer het ei gelijktijdig om.
Wanneer het ei langzaam begint te stollen zet je het vuur uit. Het ei gaart namelijk nog langzaam door in de pan.
Voeg de fijngesneden bieslook toe en meng alles goed door elkaar.
Beleg het brood met de avocadopuree, scrambled eggs en krokant gebakken spek.
Enjoy!