Op zoek naar een makkelijk en smaakvol recept? Dan is deze geroosterde tomatensoep echt een aanrader! Een heerlijk recept voor een lazy sunday, comfortfood recept of ter aanvulling van een uitgebreide lunch. De basis van deze soep rooster je in de oven. Lekker makkelijk. Wat je overhoudt is een volle, romige tomatensoep met een heerlijke pesto on top.
Lente in een soepkom!
Die pesto maken we van Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten, tijm, zongedroogde tomaten en een mooie olijfolie. Dit vijzel je in een vijzel, of met behulp van een staafmixer tot een gladde pasta. Serveer een volle lepel van deze pesto in een soepkom samen met wat basilicum blaadjes. Wat je proeft is het seizoen lente in een soepkom!
Weinig werk om zoveel smaak in een gerecht bij elkaar te brengen. Ik ben helemaal fan van dit super makkelijke en smaakvolle recept. Ik ben altijd al dol geweest op soep, en daar mag je mij nog steeds voor wakker maken. In welk seizoen dan ook. Ik blijf fan van soep. En deze soep is voor het komende seizoen een van mijn lievelings en komt dus vaker op het menu! Heerlijk als voorgerecht, maar ook fantastisch met wat brood en roomboter on side.
Geroosterde tomatensoep
Print receptIngrediënten
- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
- 800 gram tomaten
- 1 klein blikje tomatenpuree
- tijm
- basilicum
- het sap van halve citroen
- een flinke hand pijnboompitten
- balsamico azijn
- olijfolie van goede kwaliteit
- 300 ml. groentebouillon
- room
- 5 zongedroogde tomaten op olie
- parmezaanse kaas
- cayenne peper
- rietsuiker
- peper en zout
- olijfolie om in te bakken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de rode ui en knoflook fijn.
Snijd de tomaten door midden.
Zet een braadslee op het vuur samen met flink wat olijfolie.
Doe de ui en knoflook in de pan. Roer goed om en fruit 2 minuten aan.
Voeg 1 theelepel cayennepeper toe, samen met tomatenpuree en wat peper en zout.
Leg de tomaten en wat takjes tijm op de braadslee en braad deze langzaam aan.
Voeg een scheut balsamico azijn toe en 1 theelepel rietsuiker. Wacht tot de balsamico begint te verdampen.
Plaats de braadsleee in de oven voor 20-25 minuten. Haal hierna uit de oven en zet de braadslee terug op een laag vuur.
Voeg 300 ml. groentebouillon toe, een flinke scheut room en mix de soep met een staafmixer fijn.
Verhit een flinke hand pijnboompitten in een droge koekenpan tot deze licht beginnen te kleuren.
Rasp een flinke hand Parmezaanse kaas en doe deze samen met de pijnboompitten in een hoge kom of vijzel.
Voeg de fijngesneden zongedroogde tomaten toe samen met wat citroensap en olijfolie.
Meng deze ingrediënten door elkaar met behulp van een vijzel of staafmixer.
Voeg peper en zout toe.
Serveer de geroosterde tomatensoep met de rode pesto. Eetsmakelijk!
2 thoughts on “Geroosterde tomatensoep”