Frisse spinaziesalade met avocado en uitgebakken chorizo
Salades doen het altijd goed. In de zomer als hoofdgerecht, als lunchgerecht of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Deze salade is lekker als lunch- of voorgerecht. De chorizo zit vol met smaken zoals knoflook, peper en komijn, maar het hoofdbestanddeel van deze worst is paprikapoeder. Hier heeft deze worst dan ook zijn rode kleur aan te danken. Omdat de chorizo al zoveel smaak bevat heeft deze salade niet veel meer nodig. Ik maak ‘m met spinazie, sjalot, tomaat en avocado.
Dit heb je nodig
… voor 2 personen
300 gram spinazie, gewassen
1 sjalot, gesneden
½ avocado, gesneden
een handje cherrytomaatjes, gesneden
100 gram chorizo, in kleine blokjes gesneden
sap van een halve citroen
Snijd de chorizo in blokjes en bak deze in een pan. De chorizo is al vet genoeg dus je hoeft hier verder geen olijfolie oid aan toe te voegen. Was de spinazie en snijd sjalot, avocado en tomaten. Meng deze ingredienten samen met het sap van een halve citroen en leg dit op een bord. Verdeel de chorizo over de salade. Eetsmakelijk!