Dessert

Panna Cotta

Panna cotta met chocolade en sinaasappel

Onlangs kreeg ik van Mehmet een reep Lindt’s chocolade cadeau. Een leuke uitdaging voor mij om hier een leuk recept bij te bedenken zonder die heerlijke reep meteen soldaat te maken. Meer over Mehmet en zijn fantastische winkel lees je hier. Vandaag maak ik panna cotta met chocolade en sinaasappel.

Dit heb je nodig
… voor 2 personen

een reep goede chocolade, bijvoorbeeld van Lindt’s
250 ml. slagroom
20 gr. suiker
vanillestokje
2 blaadjes gelatine
2 eetlepels citroensap (vers)
sinaasappel

Week de blaadjes gelatine voor 5 minuten in ruim water. Kook de slagroom samen met suiker en 1 eetlepel citroensap en het merg van 1 vanillestokje. Haal de pan van het vuur en roer de gelatine door het mengsel en koel af door het mengsel in een bak koud water te zetten. Wanneer het mengsel goed is afgekoeld en langzaam dikker begint te worden giet je het in leuke schaaltjes. Plaats deze afgedekt in de koelkast voor minimaal 4 uur om op te stijven.

Snijd partjes van de sinaasappel en decoreer hier de panna cotta mee. Serveer met wat gezellige chocolade schaafseltjes.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Last minute kerst stress | Blije Bietjes
    22 december 2015 at 22:38

    […] Chewy pavlova Appeltjes uit de oven met creme anglaise Panna Cotta met chocolade […]

  • Reply
    Kerst inspiratie - Nagerechten – Blije Bietjes
    20 december 2017 at 22:11

    […] Panna Cotta […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Blije Bietjes houdt eigenlijk niet van zoete koekjes, maar verzamelt wel digitale cookies. Vind je dat OK?