Ola! Weer een nieuwe zondagavond, dus tijd voor een nieuw weekmenu! Deze week ga ik heel veel koken, want zoals ik al eerder liet weten wil ik flink wat vooruit gaan werken zodat ik wat flexibiliteit in mijn agenda kan bouwen. De planning voor deze week ligt al klaar. Wat je kunt verwachten? Denk aan heerlijke risottoballetjes met zalm, easy zelfgebakken brood met verse kruiden, vis, vega en nog veel meer! Deze recepten ga je de komende periode hier op mijn blog terugvinden. Maar nu eerst terug naar het weekmenu. Wat toveren jullie deze week op tafel?
Meatless Monday – Romige courgette soep
Deze super makkelijke en heerlijke romige courgette soep maak ik zonder room. Hoe ik dit soepje romig krijg? Dat geheimpje vertel ik jullie natuurlijk maar al te graag!
Dinsdag – In karnemelk gefrituurde kip
Jongens, als ik hier aan terug denk dat zit ik alweer te watertanden. Wat was dit lekker! Door de kip in karnemelk te marineren wordt de kip super mals en zacht van smaak. Zo lekker in combinatie met het krokant gebakken korstje! YUM!
Woensdag – Quiche met broccoli
Een quiche is een ideale maaltijd om leftovers een nieuw leven in te blazen. Zo flanste ik deze quiche met broccoli, ham en prei in elkaar. Lekker met een groene salade ernaast en klaar ben je!
Donderdag – Karbonade met geblakerde prei en erwtenstamp
Als je prei zwart laat blakenen onder een grill of op de bbq, dan houd je een super zachte en smaakvolle binnenkant over. De karbonades wrijf ik ruim in met mosterd. Mosterd en prei gaan namelijk heel erg goed samen. Proef zelf maar!
Vrijdag – Zoete aardappel met een salsa topping
Deze zoete aardappel pof je in de oven en vul je met een heerlijke van tomaat, rode ui, rode peper, peterselie en citroen. Het leuke is dat je eindeloos kunt variƫren. Vul de topping aan met feta of blauwe kaas, avocado in combinatie tomaat, mais, koriander en cheddar kaas. Of kijk wat je nog in huis hebt en maak hier iets lekkers van.