Wat een mooie zonnige dag was het vandaag! Hebben jullie er ook zo van genoten? Ik heb deze dag voor een groot deel doorgebracht in de keuken. Geen straf, want met de deur open scheen het zonnetje heerlijk naar binnen. Ik kan daar echt heel erg blij van worden. Zaterdag bracht ik een bezoekje aan de Rotterdamse Oogstmarkt en kocht ik weer heel veel verse groente. Waaronder de palmkool waar ik een Italiaanse maaltijdsoep van heb gemaakt. Erg lekker! Voor deze week heb ik weer een vijftal gerechten geselecteerd voor een heel nieuw weekmenu. Enjoy!
Meatless Monday – Pompoen tomatensoep
Een heerlijk snel en licht soepje dat binnen no time op tafel staat. Ik eet heel erg graag soep, je kunt mij er echt voor wakker maken. Lekker met een stuk desembrood, smeersels en kaasjes.
Dinsdag – Noedelsalade met kip
Deze boedelsalade met kip is heel licht en fris van smaak. Echt een zomers recept! De salade breng je op smaak met een dressing van onder andere limoensap, vissaus en gembersiroop. Zo lekker!
Woensdag – Poké bowl met roasted pork en paksoi
Dit kommetje vulde ik met rijst, geroosterd varkensvlees, sojaboontjes, avocado en een zachtgekookt eitje. HEAVEN! Geen zin in vlees? Dan vervang je het vlees door bijvoorbeeld gerookte zalm. Een kommetje vol blijheid!
Donderdag – Vis uit de oven
Visfilet en papillote is een chique term voor het garen van vis in een papiertje. In dit geval aluminiumfolie. Een super makkelijke manier om vis te bereiden. De vis stoomt op deze manier gaar in de oven. Ik ben er dol op!
Vrijdag – Rendang
Rendang is een heerlijk pittig stoofgerecht uit de Indonesische keuken. De eerste keer dat ik dit stoofvlees at was toen tv kok Lonny dit gerecht demonstreerde aan een select gezelschap. Sindsdien ben ik verkocht en is het één van mijn vele lievelingsrecepten.