Vlees & gevogelte

Broodje pulled chicken met bbq saus

pulled chicken

Aaaah! Lieve volgers, geloof mij, dit broodje pulled chicken is echt zo lekker! Een broodje pulled pork met barbecuesaus gaat er hier ook altijd wel in. Lekker in combinatie met rode kool. Yum! Helaas heb ik echt geen tijd om pulled pork te bereiden. Pulled pork is langzaam gegaard varkensvlees. Mega lekker, maar met langzaam wordt ook echt langzaam bedoeld. Goed, dat past dus vaak niet in onze drukke agenda’s. Daarnaast adviseert men om zo’n pulled pork op de bbq te bereiden. Daar zijn hele schema’s voor op internet te vinden. Serieus! Toch ben ik geen ster achter de bbq. Om eerlijk te zeggen heb ik zelfs nog nooit gebarbecued. De rolverdeling met betrekking tot de barbecue is in mijn omgeving nog aardig ouderwets verdeeld. 

Dus daar ga ik me lekker niet aan wagen! Stiekem vind ik die ouderwetse rolverdeling ook wel prima hoor. Voor die paar keer bbq-en per jaar.. Maar om deze Blije Biet toch in haar cravings te kunnen voorzien ging ik op zoek naar een smaakvol alternatief op het broodje pulled pork. En zo switchen we dus in 1 keer van het varken naar de kip. Ja hoor, dat “ken bes”. Ik werd namelijk mega happy van dit broodje pulled chicken! Niks geen barbecue en langzaam gedoe, gewoon hop de oven in, en na 45 minuten al heerlijk zacht en op smaak. Ik ben fan!

De barbecuesaus maak ik zelf, en is echt zoveel lekkerder dan de barbecuesaus uit een knijpfles. De saus kun je overigens prima bewaren in de koelkast. Wel even in een steriel potje schenken natuurlijk 😉 

Broodje pulled chicken met bbq saus

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • Voor de pulled chicken:
  • 1/4 rode kool
  • 1 citroen
  • 2 kippenpoten
  • bruine suiker
  • 5 kruiden poeder
  • chilipoeder
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 broodjes
  • Voor de barbecue saus:
  • een half gesnipperd uitje
  • een scheut water
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • olijfolie of neutrale olie

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Meng 2 eetlepels olijfolie met 1 flinke theelepel 5 kruiden poeder, 1 eetlepel bruine suiker en 1 theelepel chilipoeder. Breng op smaak met wat peper en zout.

3

Snijd de kip in, en wrijf het mengsel in en rondom de kip.

4

Leg de kip in een ovenschaal en plaats deze voor 45 minuten in de oven.

5

Marineer de rode kool in het sap van een halve citroen samen met wat peper en zout.

6

Voor de bbq saus verhit je een scheutje olijfolie of neutrale olie in een steelpannetje. Voeg vervolgens een half gesnipperd uitje toe. Fruit zachtjes 2 minuten aan.

7

Voeg vervolgende de paprikapoeder, chilipoeder en ketchup toe en fruit dit ook zo'n 2 minuten aan.

8

Meng vervolgens de overige ingrediënten door de saus en meng alles goed door elkaar.

9

Laat de bbq saus even afkoelen en schenk deze vervolgens in een steriele pot.

10

Haal de kip uit de oven en laat 'm even afkoelen. Pluk de kip vervolgens met 2 vorken.

11

Doe de rode kool in een vergiet en laat deze uitlekken.

12

Snijd de broodjes doormidden en beleg deze met de geplozen kip, rode kool en zelfgemaakte bbq saus.

You Might Also Like

No Comments

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

Close