Het is zondagavond dus tijd voor weer een heel nieuw weekmenu! De drukte is hier weer in volle gang en ik moet weer even een balans zien te vinden tussen Blije Bietjes en mijn andere werk. Afgelopen week gaf ik een tweetal kookworkshops aan 70 eerstejaars leerlingen. Een hele uitdaging, want het meerendeel had nog nooit in de keuken gestaan. Dat vraagt om extra veel begeleiding. Dankbaar werk is het wel als je achteraf al die tevreden en trotse smoeltjes ziet en de kids je komen bedanken voor de leuke dag.
Deze week krijgen we heerlijk weer, dus koos ik voor een aantal heerlijke zomerse gerechten. Laat je mij weten met welk gerecht jij aan de slag gaat? Vind ik hartstikke leuk om te lezen 🙂
Meatless Monday – Couscous met gegrilde groenten
Nog niet bekend met de Marokkaanse keuken? Dan is dit vegetarische gerecht met couscous, gegrilde groente en killersaus het gerecht om eens kennis te maken met de Marokkaanse smaken.
Dinsdag – Risotto met erwtjes en zalm
One of my favorites: smeuïge risotto! Ik laat je stap voor stap zien hoe eenvoudig het is om zelf een smeuïge risotto op tafel te toveren. Heel erg lekker met op de huid gebakken zalm.
Woensdag – Spinaziesoep
Soep van Nieuw Zeelandse spinazie. Super simpel, super lekker. Deze soep kun je natuurlijk ook van gewone verse spinazie maken. Qua smaak precies hetzelfde als de Nieuw Zeelandse spinazie.
Donderdag – Salade met gerookte kip
Ik ben dol op gerookte kip en maak het heel af en toe zelf in mijn rookoventje. De rooksmaak is veel intenser dan wanneer je gerookte kip bij de slager koopt. Ook als je geen rookoventje hebt kun je dit gerecht zelf maken. Ik leg uit hoe je zelf een rookoventje in elkaar frutselt, maar je kunt ook voor gemak kiezen en even langs de slager fietsen.
Vrijdag – Karbonade met erwtenstamp
Wanneer je prei zwart laat blakeren in de oven dan houd je een hele zachte kern over. En dat smaakt heel erg lekker met de in mosterd gebakken karbonade. Een gerechtje waar je vast en zeker heel erg blij van gaat worden!