Hallo allemaal! Het is donderdag dus tijd voor een nieuw basisrecept! En vandaag maken we zelf pastasaus. Ik heb vanuit huis geleerd dat je gerechten heel eenvoudig zelf maakt zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes. Mijn moeder kookt ook altijd puur en voor mij is het dan ook niet meer dan normaal. Maar als ik dan even een kijkje neem op de website van AH dan zie ik dat zij 96 verschillende soorten pastasaus verkopen. 96! Waarom? Zijn er dan toch zoveel mensen die niet even de moeite willen nemen om een eigen pastasaus te maken? Het is zo simpel en zoveel lekkerder. Daarnaast zit er ook een hoop meuk in die je helemaal niet nodig hebt. Een kleine opsomming van wat ik allemaal ben tegengekomen:
- rookaroma
- suiker
- extract van gebakken ui
- glucose-fructosestroop
- voedingszuur
- diverse E nummers
In mijn zelfgemaakte pastasaus gaat niet meer dan tomaten, ui, knoflook en verschillende kruiden. Dat laat je lekker op laag vuur smoren en pureer je vervolgens fijn met de staafmixer. Een ideale basis voor je pasta of lasagne gerecht. Je kunt ook extra veel saus maken en deze invriezen. Zo heb je dan altijd je zelfgemaakte pastasaus op voorraad. Ideaal wanneer je een keer laat thuis bent en toch snel iets gezonds op tafel wilt zetten.
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂
Pastasaus
Print receptIngrediƫnten
- 1 kilo tomaten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 2 winterwortels
- tijm
- laurier
- rode wijn (optioneel)
- olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
Snijd de uien en knoflook fijn.
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
Snijd ondertussen de rode peper en voeg deze toe.
Snijd de winterwortels in blokjes en voeg toe.
Was de tomaten en snijd deze in blokjes. Dit mag best lekker grof. Doe de tomaten in de pan en roer alles om.
Voeg vervolgens 1 glas rode wijn toe. Gebruik je liever geen wijn dan kun je ook wat bouillon toevoegen.
Voeg wat takjes tijm toe en het laurierblaadje.
Zet het vuur laag en plaats de deksel op de pan. Laat de saus een uur op zacht vuur smoren.
Haal vervolgens de deksel van de pan en geef de saus nog 30 minuten. Zo kan het overtollige sap verdampen en houd je een dikke saus over.
Pureer de saus vervolgens fijn met een staafmixer.
Breng op smaak met peper en zout.