Bij sardines denk ik altijd meteen aan zomerse avondjes aan het strand en verse sardientjes van de barbecue. Ik vind ze heerlijk! Hier niet altijd zo goed te krijgen en bovendien heb ik ook geen barbecue. Dus koos ik voor pasta met sardines uit blik. En dan het liefst de duurzaam gevangen vis van Bart Fish Tales. De sardines van Bart zijn zonder vel en graat verkrijgbaar in de supermarkt. Dat scheelt je een hoop schoonmaak werk. Ik koos deze keer voor de variant in pittige tomatensaus, maar je hebt ze ook naturel in olie of met citroen.
De blikjes zijn geïnspireerd op de felgekleurde blikjes die je in Spanje en Portugal kunt kopen en zijn ontworpen door Nederlandse kunstenaars en illustrators. Deze verpakkingen moeten de sardines de aandacht geven die ze verdienen. Daar word je toch meteen vrolijk van? Sardines zijn namelijk te gek; ze zijn lekker, betaalbaar en behoorlijk goed voor je. Sardines zijn niet alleen lekker in een pastagerecht, maar smaken ook zalig op toast of in een salade.
Van wat sjalotjes, knoflook en rode peper maak ik samen met de saffraan, tomatenpuree, de sardines, ansjovis en een scheut witte wijn een heerlijke saus klaar. Een super simpel gerecht barstensvol smaak! En ook nog eens in nog geen 30 minuten op tafel. Zo zie ik het graag!
Heb je al trek gekregen in deze pasta met sardines? Scroll dan gauw naar beneden voor het recept.
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂
Pasta met sardines en saffraan
Print receptIngrediënten
- 1 blik sardines
- 3 ansjovisfilets
- 1 plukje saffraan
- 1 sjalot
- 1 knoflook
- 0,5 rode peper
- klein blikje tomatenpuree
- handje geroosterde pijnboompitten
- witte wijn
- olijfolie
- 200 gram pasta
Zo maak je het
Doe de saffraan in een bakje met een klein laagje warm water.
Snijd de knoflook, sjalot en rode peper fijn.
Verhit een laagje olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook, sjalot en rode peper.
Voeg de ansjovis toe en fruit deze aan totdat deze helemaal oplost.
Voeg de tomatenpuree toe en roer alles goed door.
Blus af met de witte wijn en de saffraan en laat de saus zachtjes inkoken.
Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.
Meng de sardines door de pastasaus en voeg de geroosterde pijnboompitten toe.
Giet de pasta af en roer deze door de saus.
One thought on “Pasta met sardines en saffraan”