Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 32

Jeetje jongens… Mijn vakantie in Frankrijk zit er weer op. Op het moment dat jullie dit weekmenu lezen heb ik er een rit van 11 uur opzitten. De afgelopen twee weken zijn voorbij gevlogen. Wat ga ik deze plek en de lieve mensen hier missen… Binnenkort volgt er op mijn blog een uitgebreid verslag over mijn vakantie in de Ardeche, maar zal ik jullie ook vertellen wat ik de laatste week voor de gastsen van Gites Les Veinards heb gekookt. Drie avonden kookte ik een drie en twee gangen menu voor de 10 gasten. Dat was af en toe best pittig, helemaal als het buiten 35+ graden is, maar het is gelukt! En de gasten vonden het iedere avond fantastisch. Het is zo leuk om in de keuken te staan en de gasten buiten te horen lachen. Daar doe je het voor 🙂 

Het zal even omschakelen zijn om het “normale” leven weer op te pakken. Toch ga ik proberen om die vakantie vide vast te blijven houden. Meer rust, meer quality time en bewust bezig zijn met de dingen die je doet. Doe je met mij mee?

Maandag – Pasta met sardines en saffraan

pasta met sardines

Deze simpele pasta met sardines en saffraan zet je binnen no time op tafel. En dat is precies waar ik, na zo’n lange reis zin in heb. Even iets simpels. 

Dinsdag – Foe Yong Hai (vega) 

Foe Yong Hai

Foe Yong Hai is een eigerecht wat vegetarisch gegeten kan worden of gecombineerd kan worden met kip. Ik kies er voor deze variant voor om het gerecht vegetarisch te houden en de kip weg te laten. 

Woensdag – Franse uiensoep

Ik ben dol op uiensoep! Voor de gasten maakte ik mijn bekende uiensoep op basis van chorizo kruiden klaar. Dit recept volgt binnenkort op mijn blog, maar deze variant is ook heerlijk! 

Donderdag – Frisse aardappelsalade met sojabonen en burrata (vega)

aardappelsalade

Deze frisse aardappelsalade met soja bonen, burrata en een zachtgekookt eitje is echt een feestje! Binnen no time op tafel en fantastisch lekker qua smaak. Echt het proberen waard! Ik ben dol op burrata 🙂 

Vrijdag – Babi ketjap

babi ketjap

 

Het is vrijdag! Het weekend staat voor de deur en wij luiden het weekend in met deze zelfgemaakte babi ketjap. Ik ben gek op dit recept! Lekker in combinatie met sambal boontjes. 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.