Zoals ik jullie in mijn vorige blogpost al liet weten ga ik dit jaar vaker aan de slag met eenvoudige recepten die je binnen 30 minuten op tafel of in de oven schuift. Ik heb gemerkt dat hier veel vraag naar is en daarom trap ik meteen maar af met deze super simpele en smaakvolle snijbonen ovenschotel met gehakt en tomaatjes. Binnen 30 minuten kan dit gerecht de oven in en kun jij lekker met een tijdschrift op de bank ploffen! Een gerecht dat ik al jarenlang maak en vaak zelfs een dag van tevoren als ik weet dat ik de volgende dag weinig tijd heb om in de keuken te staan. Dan hoef ik op de dag zelf alleen maar de ovenschotel in de oven te schuiven. Hoe fijn is dat?
Zo’n ovenschotel is natuurlijk ook een perfecte manier om restjes groente uit de koelkast op te maken. Geen snijbonen in huis? Geen paniek! Deze ovenschotel is ook heerlijk in combinatie met zachtgemakken prei, sperziebonen en zelfs kort gekookte bloemkool. Varieer er lekker op los!
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van
Snijbonen ovenschotel
Print receptIngrediënten
- 400 gram aardappels
- 300 gram snijbonen, in blokjes gesneden van 2 bij 2 cm
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1/4 rode peper
- 1 eetlepel tomatenpuree
- cherrytomaten, door de helft gesneden
- 300 gram rundergehakt
- geraspte kaas
- olijfolie
- boter
- nootmuskaat
- paprikapoeder
- peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven op 200 graden.
Schil als eerste de aardappels. Snijd ze doormidden en zet ze samen met een laagje water en een snuf zout op het vuur. Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Kook tot de aardappels zacht en gaar zijn.
Snijd ondertussen de ui, knoflook en rode peper fijn. Snijd ook de snijbonen in blokjes van 3 bij 3 cm.
Verhit wat olijfolie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en bak dit even kort mee. Doe dan de snijbonen in de pan en giet hier een laagje kokend water bij. Voeg wanneer het water verdampt wat kokend water bij de snijbonen tot ze gaar zijn.
Breng het gehakt op smaak met peper, zout en 1 theelepel paprikapoeder. Bak het gehakt samen met de cherrytomaten in een koekenpan tot het gehakt gaar is.
Giet de aardappels af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappels met een deel van het kookvocht en boter tot een gladde puree. Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Giet de snijbonen af in een zeef en doe deze in een ovenschaal. Voeg daarna het gehakt toe en top af met de puree en een laagje geraspte kaas.
Plaats de ovenschotel voor 20 - 30 minuten in de oven. Eetsmakelijk!!
Vandaag voor het eerst deze schotel gemaakt. We stemmen hier altijd bij nieuwe gerechten (blijvertje, wat aanpassing nodig of nooit meer maken). 4 van de 5 stemmen voor blijvertje! Dus dat is een mooie score! Thanks!
Hoi Marije,
Ik zie je bericht nu pas, oeps! Maar wat een mooi compliment. Daar word ik helemaal blij van 🙂