Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 2

Ja hallo! Daar ben ik weer! Allereerst wil ik jullie een smaakvol en gelukkig 2019 wensen! De afgelopen tijd is het relatief rustig geweest op Blije Bietjes. Ik had tijd nodig om na te denken welke kant ik op wil met mijn blog en hoe ik dat vorm wil gaan geven. Ik heb idee├źn genoeg, maar met een fulltime baan met wisselende werktijden, huishouden, relatie en familie en vrienden is het eigenlijk niet te doen. Dat heb ik heel erg lang ontkent en continue geprobeerd om toch genoeg content te produceren, maar op een gegeven moment kom je jezelf wel tegen. Best ironisch, want ik ben deze blog begonnen toen ik herstellende was van mijn burn out. 

Tijd voor verandering dus! Ik heb besloten om 1 dag minder in de week te gaan werken. Deze extra vrije dag geeft mij de tijd om te koken, recepten uit te werken en aan mijn website te werken. Fijn! 

Ook heb ik gemerkt dat de gezonde, maar toch eenvoudige recepten die binnen no time klaar zijn het beste scoren op mijn blog. Hier ga je het komende jaar veel meer van terug zien. Daarnaast gaat er nog veel meer veranderen op Blije Bietjes, maar daar vertel ik je later meer over. Nu terug naar het weekmenu die elke zondag om 19:00 uur online zal komen!

Maandag – Risotto van biet en mozzarella 

bieten risotto

We starten deze week met deze vegetarische risotto met rode bietjes en mozzarella en natuurlijk Parmezaanse kaas! 

Dinsdag – Quiche met zalm

quiche met zalm

Yum! Deze quiche met zalm, groene asperges en tuinerwtjes blijft hier een favoriet in huis. Mocht je wat overhouden dan kun je dit ook prima als lunchgerecht oppeuzelen. 

Woensdag – Gehaktbrood

gehaktbrood

Het recept van dit gehaktbrood is voor mij het beste recept ever. Gevuld met ui en augurk en op smaak gebracht met worcestersaus. Lekker met een simpele frisse salade.

Donderdag – Rucola stamppot

rucola stamppot

Vandaag eten we wederom een dagje vegetarisch en tover ik deze rucola stamppot met balsamico uien en gepofte tomaten op tafel. 

Vrijdag – Salade met gerookte geitenkaas en kip

salade met gerookte geitenkaas en kip

Zelf ben ik dol op de caesar salad en besloot er een Blije Bietjes variant op te maken. Het werd deze heerlijke salade met gerookte geitenkaas en krokante kip. Laat het weekend maar beginnen, ik ben er klaar voor!

Zaterdag –Steak tartare in 15 minuten

steak tartare

Vandaag eten we deze steak tartare met truffelolie. Daarbij serveer ik heerlijke frietjes uit de oven en een salade.  

Zondag – Mexicaanse bonensoep

bonensoep

Deze heerlijke Mexicaanse soep warmt je weer helemaal op. Ideaal tijdens de koude winterdagen. Zet de verwarming maar een graadje lager. 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.