Appelmoes! Wie is er als kind niet mee opgegroeid? Het goud gele goedje werd veelal gebruikt om de smaak van tot snot gekookte spruitjes te maskeren. Ik ken een aantal volwassenen die het nog steeds graag naast hun dagelijkse prakje serveren. Ik vind het eigenlijk alleen nog maar lekker bij zelfgemaakte rode kool, net zoals mijn oma het vroeger aan ons serveerde. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat je huis heerlijk ruikt naar kaneel, suiker en appel. Ik word er blij van.
Ingrediënten
1 kilo goudreinet appels
2 kaneelstokjes
1 eetlepel bruine suiker
Schil de appels, verwijder het klokhuis en in stukjes. Doe de stukjes appel samen met de kaneelstokjes en suiker in een pan en breng het geheel aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag, en laat langzaam 15 minuten stoven met de deksel schuin op de pan.
Kijk na 15 minuten of de appels zacht zijn geworden, zoniet, geef het dan nog een paar minuten. Wil je een appelcompote? Kook het geheel dan wat minder lang.