Biefstuk! Ik ben er dol op. Vroeger werden we nog wel eens door mijn oma verrast en verwend met biefstuk, jus en wit brood. De jus van mijn oma is zoals ik al eens eerder liet weten de allerlekkerste en deze jus schonk ik vroeger dan ook rijkelijk over mijn aardappels. Als we biefstuk met wit brood aten dan mochten we ons brood in de jus dopen. Je kunt je vast wel voorstellen dat dat een groot feest was. Zo ongezond, maar daarom kon ik er ook zo van genieten. Het gebeurde namelijk niet vaak dat wij een biefstuk zo aten. Om op een iets gezondere manier te genieten van de combinatie van brood en biefstuk maakte ik deze pittige biefstuk sandwich klaar.
Dit broodje serveer ik met een sausje van basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas. Iets tussen pesto en pistou in. Ik vond het achteraf best jammer dat ik mijn tweede broodje moest delen, maar we hebben er beide flink van gesmuld! Een sandwich om blij van te worden en een ideaal gerecht voor wanneer je weinig tijd hebt om te koken, of snel een lekker lunch broodje op tafel wilt zetten. Dit gerecht is namelijk binnen 15 minuten klaar.
Biefstuk sandwich
Print receptIngrediënten
- biefstuk (op kamertemperatuur)
- 2 ciabatta broodjes
- knoflook
- rode peper
- een handvol basilicumblaadjes
- rucola
- parmezaanse kaas
- olijfolie van goede kwaliteit
- olijfolie om in te bakken
- roomboter
- peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor en bak de broodjes af.
Snijd 1 teen knoflook en een half rood pepertje zeer fijn en strooi uit op een bord.
Wrijf het vlees in met olijfolie en rol het vlees door de knoflook en rode peper zodat beide kanten bedekt zijn.
Breng het vlees op smaak met peper en zout.
Doe de basilicum samen met een klein handje geraspte Parmezaanse kaas in een hoge kom. Schenk hier een laagje olijfolie bij en blender dit tot een dikke vloeibare saus. Als de saus te dik is voeg je nog wat olijfolie toe.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de biefstuk aan beide kanten 2 minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag en voeg een klontje roomboter toe. Bak het vlees nog eens 2 minuten per kant voor een medium resultaat.
Haal het vlees uit de pan en laat dit op een bord rusten.
Snijd het vlees in mooie dunne plakjes. Smeer wat van de saus op het broodje, leg hierop wat rucola en vervolgens het vlees.
Breng op smaak met peper en zout, vers geraspte Parmezaanse kaas en wat saus.
Eetsmakelijk!
Ja de biefstuk van Corrie was inderdaad heel bijzonder. Ga deze dus ook gauw proberen. Zal zeker smaken!
Het zal je vast en zeker smaken!