Joehoe! Het is weekend. Heerlijk, ik kijk ernaar uit 🙂 Jullie ook? Ik begin mijn weekend graag met een lekker wijntje die ik het liefst combineer met een aantal lekkere borrelhapjes. Wat vers gebakken brood, een goede olijfolie om in te dippen, kaas, mooie vleeswaren, olijven. Dat zijn voor mij wel de ingrediënten die standaard op een goede borrelplank thuis horen. Deze champignons en sjalot in bierbeslag passen hier prima bij. Het bierbeslag vormt een heerlijk goudbruin en knapperig laagje om de groenten, die je natuurlijk ook kunt vervangen door courgette of paprika. Deze knapperige groenten laten zich graag dippen in een mengsel van yoghurt, knoflook en fijngesneden peterselie.
Dit heb je nodig
1 bakje champignons, schoongemaakt
5 sjalotten, gepeld en gehalveerd
150 gram bloem
150 ml. koud bier
1 theel. knoflookpoeder
een snufje cayenne peper
4 eetl. magere kwark
1 teentje knoflook, geperst
handje platte peterselie, fijngesneden
citroen
peper & zout
olijfolie
zonnebloemolie
Meng de bloem met het bier en klop dit tot een luchtig beslag en voeg hier 1 theelepel knoflookpoeder en een snufje cayenne peper aan toe. Verhit een goede laag zonnebloemolie in een wok pan en breng dit goed op temperatuur.
Haal de champignons en sjalotten door het beslag en zorg dat deze bedekt zijn met een laagje beslag. Frituur de groenten in de olie tot ze rondom goudbruin kleuren. Dit duurt zo’n 5 tot 7 minuten. Draai de groenten regelmatig om zodat ze gelijktijdig aan alle kanten goud kleuren. Leg de groenten hierna op een bord met keukenpapier en laat uitlekken.
Meng de magere kwark met de knoflook, fijngesneden peterselie, een scheutje citroensap en olijfolie. Mix dit goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Serveer de champignons en sjalotten in bierbeslag met de frisse dipsaus op het borrelplankje. Salut!