Vlees & gevogelte

In karnemelk gefrituurde kip met zoetzure komkommer

kip

Met kip kun je alle kanten op. Je kunt ‘m bakken, wokken, pocheren en vervolgens plukken, maar je kan de kip ook marineren in karnemelk. Karnemelk? Ja, je leest het goed. Deze kip heeft heerlijk een paar uur liggen marineren in karnemelk. Waarom? Omdat ‘ie daar super mals en zacht van wordt. Na een paar uurtjes zwemmen wentel je de kippetjes door de bloem en frituur je ze krokant en bruin in een wokpan.

Ik combineerde deze krokante kippetjes met frietjes van zoete aardappel die totaal niet foto-waardig waren omdat ik ze helaas niet volledig krokant kreeg in de oven. Ook hier gaat het nog wel eens mis 🙂 Volgende keer houd ik het bij geroosterde aardappeltjes uit de oven. Hierbij serveerde ik een frisse salade met zoetzure komkommer en zelfgemaakte mayonaise die je binnen 5 minuten op tafel zet.

Ondanks de wat slappe frietjes heb ik genoten van deze maaltijd, de kip maakte het helemaal goed. Ik gebruikte voor dit gerecht kippendijen, maar je kunt ook prima kippenpoten gebruiken. Die zijn budget technisch wat voordeliger. Mijn tip: bak er vooral extra veel, want ik had er nog wel 1 extra op gekund 😉

Buttermilk fried chicken met zoetzure komkommer

Print recept
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten of kippendijen
  • karnemelk
  • peper en zout
  • cayennepeper
  • bloem
  • zonnebloemolie
  • 1 komkommer
  • suiker
  • natuurazijn
  • mosterdzaad
  • venkelzaad
  • pimentkorrels

Zo maak je het

1

Wrijf de kip in met peper en zout en leg deze in een ruime kom.

2

Giet de karnemelk in de kom tot de kip volledig onderstaat en laat dit een paar uur afgedekt in de koelkast staan.

3

Snijd de komkommer in mooie grote stukken en stop deze in een weckpot.

4

Meng 2 delen water met 1 deel azijn in een pan en voeg hier 2 eetlepels suiker bij.

5

Zet de pan op het vuur samen met 1 theelepel venkelzaad, mosterdzaad en pimentkorrels.

6

Draai het vuur uit wanneer het mengsel kookt en giet het mengsel over de komkommer.

7

Sluit de weckpot af en laat dit minimaal 1,5 uur afkoelen.

8

Tijd om de kip te frituren!

9

Haal de kip uit de koelkast en strooi wat bloem en cayennepeper in een diep bord.

10

Wentel hier de kip doorheen zodat hij aan alle kanten voorzien is van een jasje bloem.

11

Zet een wokpan op het vuur en giet hier een flinke hoeveelheid zonnebloemolie in.

12

Breng dit op temperatuur en leg vervolgens de kippetjes in de pan.

13

Houd het vuur in de gaten, en zet lager indien nodig. Frituur de kippetjes in 15 - 20 minuten goudbruin en serveer deze met de zoetzure komkommer.

14

Eetsmakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    September: wat is er deze maand in het seizoen? – Blije Bietjes
    7 september 2017 at 14:31

    […] In karnemelk gefrituurde kip met zoetzure komkommer […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close