Hallo lieve volgers! Daar ben ik weer! Deze Blije Biet verbleef de afgelopen dagen in het mooie Kopenhagen om het kerstcadeau dat ik van mijn collega’s had gekregen te verzilveren. Een etentje bij NOMA, ‘s werelds beste restaurant. Man, man man… Wat heb ik genoten! Dit weekend volgt er een extra blog waarin ik jullie alles ga vertellen over deze fantastische dag.
Nu even terug naar de orde van de dag! Ik maakte vorige week dit gehaktbrood klaar. Super eenvoudig, en zo lekker! Het gehaktbrood bracht ik op smaak met verschillende kruiden en worcestersaus. Worcestersaus is een gefermenteerde saus gemaakt van o.a. moutazijn, stroop, maissiroop, pepers, tamarinde, uien, ansjovis en sojasaus. Deze saus mag echt niet in je keukenkastje ontbreken. Het geeft een heel bijzondere smaak aan je gerecht.
Ik maak lekker extra veel van het gehaktbrood klaar, want de volgende dag is dit een heerlijk lunchgerecht! Het gehaktbrood lak ik af met een saus van ketchup, bruine suiker en rode wijnazijn. Dit geeft het gehaktbrood een smaakvol en krokant korstje. Ik hou het verder simpel en serveer er een simpele Franse salade bij met een zelfgemaakte vinaigrette van olijfolie, mosterd en azijn.
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂
Gehaktbrood
Print receptIngrediƫnten
- 1 kilo gehakt
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- een half bosje platte peterselie
- een halve rode peper
- 4 augurken
- 2 beschuitjes
- 2 eieren
- een scheutje melk
- 4 eetlepels ketchup
- 3 eetlepels worcestersaus
- zout en peper
- olijfolie
- Voor de lak:
- 4 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels rode wijnazijn
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de ui, rode peper, knoflook en peterselie zeer fijn.
Snijd de augurken in kleine blokjes.
Doe het gehakt in een grote kom en meng dit met alle ingrediƫnten.
Voeg peper en zout toe en wees hierin niet te zuinig.
Voeg beetje bij beetje een scheutje melk toe. Het mengsel moet stevig van structuur zijn. Niet te nat, maar ook zeker niet te droog.
Vet een cakevorm in met olijfolie en vul deze met het gehaktmengsel.
Voor de lak meng je 4 eetlepels ketchup met 2 eetlepels bruine suiker en 2 eetlepels rode wijnazijn. Strijk de lak over de bovenkant van het gehaktbrood.
Plaats het gehaktbrood in de oven en bak deze in ongeveer 60 minuten gaar. De kerntemperatuur moet rond de 70 graden zijn.
Eetsmakelijk!