Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 13

Hallo allemaal! Hebben jullie ook zo genoten van deze heerlijke zonnige zondag? Een week geleden liep ik rond in het koude Kopenhagen en dacht ik dat ik het nooit meer warm zou krijgen. En vandaag zat ik om 1 uur ‘s middags van een wijntje te genieten op het terras in Breda. Vanmorgen hebben we geluncht bij Yirga in Breda. De plek waar je moet zijn om de beste koffie van Breda te proeven. Naast de geweldige koffie uit Ethiopië hebben ze ook een hele fijne onbijt- en lunchkaart. Ik ging voor de open sandwich met avocado, waterkers en twee gepocheerde eitjes. Mijn vriend ging voor een tosti met huisgemaakte ketchup. Een super fijn tentje waar ik zeker nog eens naar terug wil gaan. Ze hebben sinds deze week een aantal toffe biertjes uit Duitsland op de kaart staan, en de blikjes zien er fantastisch uit. Je zou ze zo willen verzamelen. 

Verder heb ik dit weekend niet bijster veel gedaan. Over twee weken gaan we verhuizen en ik ben langzaamaan begonnen met rommel weggooien. Ik vind het heerlijk om alles weer helemaal te organiseren en spullen weg te gooien, mijn vriend heeft daar alleen iets meer moeite mee. Ik heb een super mooi stoeltje gekocht voor mijn nieuwe werkplek en ook zijn de nieuwe eetkamerstoelen en barkrukken besteld. Ik kan niet wachten om het nieuwe huis in te richten!

Genoeg gekletst. Nu tijd voor het weekmenu! Zoek je nog inspiratie voor deze week? Ik heb een vijftal heerlijke recepten voor je uitgekozen. Maak er een fijne week van! 

Maandag – Friese sla stamppot 

stamppot

Deze super simpele stamppot maak je van sla, uitgebakken spekjes, bleekselderij en wat sjalotjes. Een eenvoudig, maar smaakvol gerecht. Ideaal om deze nieuwe week mee te starten. 

Dinsdag – Poké bowl met roasted pork en paksoi

Poké bowl

Een kommetje vol met allerlei lekkers. Geroosterd varkensvlees, edamme boontjes, avocado, rode ui en rijst! Vul je kommetje met dat wat jij lekker vindt!

Woensdag – Broccoli soep 

Woensdag is soepdag! En vandaag maak ik deze groene broccolisoep met Parmezaanse kaas en krokant gebakken Parmaham. 

Donderdag – Tjap Tjoy 

Tjap Tjoy

Ik ben dol op Tjap Tjoy! Ik bestelde dit vroeger best vaak bij de Chinees, maar sinds ik gestopt ben met het bestellen van eten tover ik dit gerecht graag zelf op tafel. 

Vrijdag – Jerk kip met mango rijst salade

Jerk kip

Het is vrijdag! Tijd om het weekend te vieren. En dat doen wij met deze zomerse Jerk kip met een rijstsalade met mango en rode peper. Je krijgt meteen zin in de zomer! 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.