Het komt niet heel vaak voor, maar soms heb ik gewoon echt geen zin om te koken. De keuze om even snel een bezoekje aan de patatboer te brengen is dan snel gemaakt. En hoewel ik een patatje op zijn tijd echt wel lekker vindt, baal ik achteraf toch altijd een beetje.
Een beter en ook veel goedkoper alternatief zijn deze gekruide aardappeltjes uit de oven met zelfgemaakte harissa mayonaise. Een fluitje van een cent om te maken, en erg smaakvol. De aardappeltjes snijd je in partjes en gooi je samen met olijfolie en gerookte paprikapoeder in een ovenschaal. Daarna kun je of 45 minuten chillen en wachten tot deze aardappeltjes klaar zijn, of je gaat aan de slag met een zelfgemaakte mayonaise die je op smaak brengt met harissa. Wil je het helemaal simpel houden dan mix je gewoon wat harissa met wat mayonaise wat je al in de koelkast hebt staan. Aan jou de keuze 🙂
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂
Gekruide aardappeltjes uit de oven met harissa mayonaise
Print receptIngrediënten
- 600 gram vastkokende aardappels
- 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
- 3 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- Voor de mayonaise:
- 1 eigeel
- ½ theelepel zout
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 250 ml zonnebloemolie
- 1 tot 2 eetlepels harissa
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de aardappels, je hoeft ze niet te schillen. Snijd de aardappeltjes vervolgens in partjes.
Doe de aardappels in een bakblik en meng dit met paprikapoeder, olijfolie, peper en zout.
Zet de aardappeltjes voor ongeveer 45 minuten in de oven. Hussel af en toe om.
Voor de mayonaise meng doe je het eigeel, zout, mosterd, witte wijnazijn en zonnebloemolie in een hoge mengkom.
Zet de staafmixer voorzichtig op de bodem van de pot.
Begin nu met mixen: eerst een aantal seconden op de bodem van de kom. Haal daarna de staafmixer langzaam maar geleidelijk omhoog.
Blijf mixen tot de olie volledig op is genomen.
Meng hier vervolgens de harissa doorheen. Begin eerst met 1 eetlepel, of met een theelepel als je niet van al te pittig houdt. Voeg extra harissa toe naar smaak.
Serveer de aardappeltjes met een simpele salade en enjoy!