De combinatie van gerookte zalm en een zacht eitje is al fantastisch. Voeg je er nog wat truffelmayonaise aan toe dan wordt het hemels! Toen ik gister thuis kwam met kakelverse eitjes die diezelfde ochtend nog waren gelegd besloot ik om deze te pocheren. Ik kwam tot de ontdekking dat wanneer je kakelverse eitjes gebruikt je helemaal niet moeilijk hoeft te doen met het creëren van een draaikolk om de eitjes in de pan te laten glijden. Breng een laagje water tegen de kook aan en draai het vuur daarna laag, het water mag niet koken! Breek de eitjes een voor een in een kom en laat de eitjes voorzichtig in het water glijden. Leg de eitjes drie minuten in het water en haal ze er daarna voorzichtig uit met een schuimspatel. Geloof me, na 3 minuten heb je een perfect gepocheerd en fluweelzacht eitje. Hmmm!
Dit heb je nodig
… voor 2 personen
2 bruine bollen
gerookte zalm
2 eieren
sla
truffelmayonaise
peper & zout
Breng een laagje water aan de kook en draai het vuur vervolgens laag. Breek de eitjes een voor een in een kom en laat de eitjes voorzichtig in het water glijden. Laat de eitjes 3 minuten in het water liggen. Haal ze na 3 minuten voorzichtig uit de pan en leg opzij.
Snijd de bruine bollen doormidden. Besmeer met een laagje truffelmayonaise en leg hierop wat sla en de gerookte zalm. Leg het gepocheerde eitje bovenop de zalm. Bestrooi met peper en zout. Eetsmakelijk 🙂
Dit lijkt me echt overheerlijk !
Dat is het ook! Je likt je vingers erbij af. Ga je het uitproberen als je klaar bent met je vega challenge? 🙂
Heel graag eigenlijk! Ik eet namelijk graag zalm 😉 zien dat ik het niet vergeet! Ik laat nog iets weten 😉