Vlees & gevogelte

Het lekkerste broodje hamburger

Broodje hamburger

Zo af en toe, dan verlang ik wel eens naar iets minder gezond eten. Eten bestellen of afhalen doe ik nagenoeg niet. Het is natuurlijk super makkelijk, maar eigenlijk valt het toch altijd een beetje tegen. En voor minder geld flans ik binnen 15 minuten ook iets mega lekkers (en ongezond) in elkaar. Ik kies dan al gauw voor een broodje hamburger omdat dit super goed vult, en ook nog eens lekker snel klaar is.

Als ik dan zo’n broodje hamburger maak dan kies ik heel bewust voor goede ingrediënten. Waarschijnlijk om deze craving voor mijzelf nog enigszins goed te kunnen praten. Zo haal ik mijn hamburgers bij Firma Bijten. Zoals ik al eerder in een van mijn eerdere blogs vertelde werkt Firma Bijten met vlees van dubbeldoel koeien. Deze koeien dienen een dubbel doel en worden na het geven van voldoende melk een aantal maanden goed verzorgd voor het tweede doel, namelijk een stuk goed vlees. Deze burgers worden door de slager zelf gemaakt en zijn qua structuur en smaak niet te vergelijken met de burgers die je in de supermarkt kunt kopen.

Met een broodje hamburger kun je natuurlijk eindeloos variëren, maar dit broodje hamburger is en blijft toch wel mijn favoriet. Een Italiaanse bol met sla (ik vond baby boerenkool sla, en vond dat zo schattig klinken dat ik het meteen meenam), augurken, komkommer, mayo, piri piri saus, echte cheddar kaas (dus niet die plastic-achtige plakjes die je in de supermarkt koopt, maar echte cheddar van de kaasboer), spek en een gebakken eitje. En ja, das een hele mond vol, maar wel een mond vol lekkers!

Het lekkerste broodje hamburger

Print recept
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 hamburgers van goede kwaliteit
  • 2 plakken echte cheddar kaas
  • 1/4 komkommer
  • 2 augurken
  • sla
  • mayonaise
  • piri piri saus (of ketchup)
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 2 eieren
  • 2 Italiaanse bollen
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de hamburgers rondom bruin. Breng deze op smaak met peper en zout. Leg op elke burger een plakje cheddar kaas en laat deze langzaam smelten.

2

Bak in diezelfde pan de plakken ontbijtspek krokant en leg deze vervolgens op wat keukenpapier.

3

Verhit wat olijfolie in een andere koekenpan en bak hierin 2 eieren.

4

Snijd ondertussen de komkommer en augurken in dunne ringen.

5

Snijd de broodjes doormidden en bestrijk de bodem met mayonaise en piri piri saus. Beleg met de sla, komkommer, augurk en de krokant gebakken spek.

6

Leg hier vervolgens de hamburger en het spiegelei bovenop en plaats de bovenkant van het broodje on top.

7

Eetsmakelijk!

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Weekmenu 27 – Blije Bietjes
    3 juli 2017 at 13:31

    […] Woensdag – Het lekkerste broodje hamburger […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close