Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Italiaanse maaltijd salade

Een Italiaanse maaltijd salade met geroosterde aardappeltjes uit de oven, parmaham en tomaten. Een succes recept die je zeker eens uit moet proberen. Het recept is heel eenvoudig voor te bereiden en eventuele left overs neem je de volgende dag gewoon lekker mee naar werk als lunch.

Italiaanse maaltijd salade

Print recept
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediƫnten

  • 500 gram aardappelen, gewassen en ongeschild
  • rozemarijn
  • tijm
  • verse basilicum
  • 2 knoflooktenen
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 150 gram parmaham
  • olijfolie
  • mosterd
  • witte wijn azijn
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was de aardappelen en snijd deze in partjes.

3

Doe de aardappelpartjes samen met wat olijfolie, tijm, rozemarijn, 2 teentjes knoflook en wat peper en zout in een ovenschaal.Hussel alles goed door elkaar en bak de aardappelpartjes in ongeveer 1 uur af in de oven.

4

Schep de aardappels na een half uurtje even om.

5

Laat de aardappels afkoelen en meng ondertussen 1,5 eetlepel olijfolie met 1,5 eetlepel witte wijnazijn en 1 theelepel mosterd.

6

Meng de aardappels met de dressing, cherrytomaten, zongedroogde tomaten, parmaham, fijngesneden sjalot en basilicum.

7

Enjoy!

3 thoughts on “Italiaanse maaltijd salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.