Salades

Italiaanse maaltijd salade

Italiaanse maaltijd salade

Een Italiaanse maaltijd salade met geroosterde aardappeltjes uit de oven, parmaham en tomaten. Een succes recept die je zeker eens uit moet proberen. Het recept is heel eenvoudig voor te bereiden en eventuele left overs neem je de volgende dag gewoon lekker mee naar werk als lunch.

Italiaanse maaltijd salade

Print recept
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen, gewassen en ongeschild
  • rozemarijn
  • tijm
  • verse basilicum
  • 2 knoflooktenen
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 150 gram parmaham
  • olijfolie
  • mosterd
  • witte wijn azijn
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was de aardappelen en snijd deze in partjes.

3

Doe de aardappelpartjes samen met wat olijfolie, tijm, rozemarijn, 2 teentjes knoflook en wat peper en zout in een ovenschaal.Hussel alles goed door elkaar en bak de aardappelpartjes in ongeveer 1 uur af in de oven.

4

Schep de aardappels na een half uurtje even om.

5

Laat de aardappels afkoelen en meng ondertussen 1,5 eetlepel olijfolie met 1,5 eetlepel witte wijnazijn en 1 theelepel mosterd.

6

Meng de aardappels met de dressing, cherrytomaten, zongedroogde tomaten, parmaham, fijngesneden sjalot en basilicum.

7

Enjoy!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    laurenfayb
    26 september 2016 at 04:25

    Ziet er lekker uit x

  • Reply
    Weekmenu 20 – Blije Bietjes
    14 mei 2017 at 17:59

    […] D0nderdag – Italiaanse maaltijdsalade  […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Blije Bietjes houdt eigenlijk niet van zoete koekjes, maar verzamelt wel digitale cookies. Vind je dat OK?