Kalkoenvlees is mals en mager en past dus heel goed in een gezond dieet. En omdat ik gezond eten heel erg belangrijk vind ging ik op zoek naar kalkoenvlees en kwam ik thuis met deze kalkoenhaasjes. Zo’n kalkoenhaas wordt gesneden van de filet van de kalkoen en is een langwerpig zijstuk. Het vlees is redelijk dun, waardoor je het niet te lang moet bakken. Bak je het te lang dan wordt het vlees droog en daar wordt niemand echt gelukkig van.
Dus bakte ik deze kalkoenhaas in een paar minuten aan beide kanten goudbruin en serveerde ik deze in een zelfgemaakte saus van masala, kokos en citroengras wat ik combineerde met broccoli en gekookte krieltjes. Een super eenvoudig gerecht dat binnen no time op tafel staat.
Het verschil tussen kerrie en masala..
Masala is uitgebalanceerd smaakpalet van heel veel verschillende kruiden en specerijen zoals komijn, koriander, zwarte peper, kaneel en koriander. Deze verschillende kruiden en specerijen worden vers gemalen en vervolgens geroosterd. Door het roosteren komt het aroma van de verschillende kruiden en specerijen vrij wat zorgt voor een unieke smaakbeleving.
Kerrie is daarentegen een aangepaste versie van masala. Het wordt met andere kruiden en specerijen verwerkt en wordt niet geroosterd. In feite is kerrie een goedkoop alternatief voor de masala. Het loont dus echt om op zoek te gaan naar masala in plaats van kerriepoeder.
Kalkoenhaas in kerrie kokossaus
Print receptIngrediƫnten
- 3 ons kalkoenfilet
- een pond krieltjes
- 1 broccoli
- 1 ui
- knoflookteen
- een halve rode peper
- 1 limoen
- citroengras
- masala
- kokosmelk
- olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
Schil de krieltjes, of was ze grondig en kook ze in de schil (vind ik persoonlijk heel erg lekker). Kook de krieltjes in 10 tot 15 minuten gaar.
Snijd de ui, knoflook en een halve rode peper fijn. Fruit dit in een laagje olijfolie zachtjes 2 minuten aan.
Voeg vervolgens 2 eetlepels masala poeder toe en bak dit 1 minuut mee. Blus af met de kokosmelk.
Kneus de citroengras en doe deze bij de saus. Laat de saus zachtjes inkoken.
Snijd de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar in ongeveer 8 tot 10 minuten.
Kruid de kalkoenhaasjes met peper en zout en bak deze om en om in een laagje olijfolie goudbruin.
Verwijder de citroengras uit de saus.
Giet de krieltjes en broccoli af en voeg deze samen met de kalkoenhaasjes bij de saus.
Roer alles goed door elkaar en serveer met partjes limoen.
Eetsmakelijk!