Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 28

Deze week trappen we af met wederom een heerlijk gevarieerd weekmenu. Van een heerlijke vegetarische aardappelsalade op de maandag gaan we door naar de Franse, Mexicaanse, Italiaanse en Turkse keuken. Aankomende week is de laatste drukke week op mijn werk. Je merkt echt dat de zomervakantie eraan zit te komen. Op de mail is het rustig, en de aanvragen die binnenkomen zijn allemaal voor na de zomervakantie. Binnenkort staan er een aantal Blije Bietjes kookworkshops op het programma. Wanneer die precies gaan plaatsvinden maak ik deze week nog bekend. Lijkt het je leuk om samen met mij aan de slag te gaan met (h)eerlijke gerechten zonder gebruik te maken van zakjes of pakjes? Houd dan mijn blog in de gaten! 

Meatless Monday – Aardappelsalade met sojabonen en burrata

aardappelsalade 

Dit is een salade waar je meteen blij van wordt! Deze salade maakte ik van krieltjes, sojaboontjes, augurk, baby boerenkool, een zachtgekookt eitje en burrata. Dit bleek in combinatie met een goede olijfolie en wat citroenzest een perfecte combinatie! 

Dinsdag – Quiche Lorraine 

Een quiche doet het altijd goed, en deze Franse klassieker met spek en kaas blijft hier in huis favoriet. Met een frisse salade een heerlijk en eenvoudig gerecht. 

Woensdag – Turkse linzensoep

Een recept dat ontstond na een aantal drukke dagen en geen tijd om boodschappen te doen. Gelukkig heb ik altijd veel ingrediĆ«nten op voorraad en na een speurtocht in mijn keukenkastjes ontstond het recept voor deze Turkse linzensoep. 

Donderdag – Gnocchi met makreel

gnocchi

Deze gnocchi maakte ik helemaal zelf en combineerde ik met makreel, tomaat en mozzarella. Super lekker! Het maken van gnocchi vergt wel wat tijd en ik kan me voorstellen dat je niet altijd tijd hebt om lang in de keuken te staan. In dat geval kun je natuurlijk ook gnocchi in de supermarkt of bij een goede Italiaanse winkel kopen. Wel voldoende tijd op de woensdagmiddag? Dan is het zeker de moeite waard om aan de slag te gaan met zelfgemaakte gnocchi. 

 

Vrijdag – Mexicaans stoofvlees Birria de Res

Mexicaans stoofvlees Birria de Res

Oelala! Als je van pittig eten houdt dan is dit een gerecht wat je absoluut een keer moet uitproberen. Dit Mexicaanse stoofvlees is pittig en vol van smaak! Ik serveerde deze stoof met tortilla’s (die je ook prima zelf kunt maken) en zelfgemaakte guacamole. Een heerlijk recept om je weekend mee in te luiden! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.