Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Kikkererwtensalade

Wanneer ik een bezoekje breng aan de Rotterdamse Oogstmarkt maak ik altijd een pitstop bij de Tafel van Zeven. Sinds ik hun kraam ontdekt heb stop ik daar altijd om een van hun gerechten te proberen. De kikkererwtensalade die ze serveren is een van mijn lievelingsgerechten en beland dan ook vaak weer terug op mijn bord. Geïnspireerd door deze heerlijke salade ben ik zelf aan de slag gegaan in de keuken. Voor het lekkerste resultaat gebruik je gedroogde kikkererwten die je een nachtje laat weken in ruim water. Wil je een snelle variant? Dan gebruik je gewoon gekookte kikkererwten uit een pot of blik. Deze dien je wel even goed af te spoelen.

Kikkererwtensalade

Print recept
Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30

Ingrediënten

  • 500 gram gedroogde kikkererwten
  • 3 bosuitjes
  • 150 gram olijven
  • zongedroogde tomaten
  • 2 stengels bleekselderij
  • zakje rucola
  • citroen
  • olijfolie van goede kwaliteit
  • peper & zout

Zo maak je het

1

Doe de kikkererwten in een ruime pan met water en laat deze een nachtje weken.

2

Kook de kikkererwten in 1 tot 1,5 uur gaar.

3

Snijd de bosui, olijven, zongedroogde tomaten en bleekselderij.

4

Meng olijfolie met citroensap (2/3 olijfolie, 1/3 citroensap)

5

Meng de gesneden ingredienten met de kikkererwten, rucola en dressing goed door elkaar.

6

Breng op smaak met peper en zout.

7

Eetsmakelijk!

2 thoughts on “Kikkererwtensalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.