Wanneer ik een bezoekje breng aan de Rotterdamse Oogstmarkt maak ik altijd een pitstop bij de Tafel van Zeven. Sinds ik hun kraam ontdekt heb stop ik daar altijd om een van hun gerechten te proberen. De kikkererwtensalade die ze serveren is een van mijn lievelingsgerechten en beland dan ook vaak weer terug op mijn bord. Geïnspireerd door deze heerlijke salade ben ik zelf aan de slag gegaan in de keuken. Voor het lekkerste resultaat gebruik je gedroogde kikkererwten die je een nachtje laat weken in ruim water. Wil je een snelle variant? Dan gebruik je gewoon gekookte kikkererwten uit een pot of blik. Deze dien je wel even goed af te spoelen.
Kikkererwtensalade
Print receptIngrediënten
- 500 gram gedroogde kikkererwten
- 3 bosuitjes
- 150 gram olijven
- zongedroogde tomaten
- 2 stengels bleekselderij
- zakje rucola
- citroen
- olijfolie van goede kwaliteit
- peper & zout
Zo maak je het
Doe de kikkererwten in een ruime pan met water en laat deze een nachtje weken.
Kook de kikkererwten in 1 tot 1,5 uur gaar.
Snijd de bosui, olijven, zongedroogde tomaten en bleekselderij.
Meng olijfolie met citroensap (2/3 olijfolie, 1/3 citroensap)
Meng de gesneden ingredienten met de kikkererwten, rucola en dressing goed door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Eetsmakelijk!
2 thoughts on “Kikkererwtensalade”