Ik maakte al eens eerder pittige gehakt flappen met bladerdeeg. Een recept wat mijn moeder vroeger wel eens maakte. Ik herinnerde haar daar onlangs aan, ze was het helemaal vergeten. Grappig dat je soms een bepaalde periode iets klaarmaakt en het daarna jarenlang vergeet. Anyway, je kunt bladerdeeg natuurlijk met nog veel meer vullen dan alleen gehakt. Ik koos deze keer voor een mengsel van kip en groenten.
En in plaats van hele flappen te maken, rol ik het bladerdeeg op en snijd ik er hapklare bites van. Zo ontstaat er een kleine hartige kip snack die je prima bij de borrel kunt serveren. Weer even iets anders dan een blokje kaas of plakje worst.
Tip: laat het groentemengsel eerst goed afkoelen voordat je het mengt met de rauwe kip.
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van
Kip snacks
Print receptIngrediƫnten
- 1 kipfilet a 350 gram
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 0,25 rode peper
- 1 rode paprika
- een handje champignons
- 1 wortel
- 0,5 courgette
- 1 rol bladerdeeg
- 0,5 theelepel paprikapoeder
- 0,5 theelepel witte peper
- 0,5 theelepel oregano
- 0,5 theelepel kurkuma
- mespuntje zout
- mespuntje cayenne peper
- olijfolie
- 1 ei
Zo maak je het
Rasp als eerste de ui, paprika, courgette en wortel grof. Snijd de knoflook en rode peper fijn.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin het groentemengsel aan.
Meng alle kruiden in een bakje en haal hier de kip doorheen.
Snijd de kip vervolgens in stukjes en meng deze in de keukenmachine tot gehakt.
Haal het groentemengsel uit de pan en laat afkoelen.
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden, of kijk even wat er op de verpakking van het bladerdeeg staat.
Wanneer het groentemengsel is afgekoeld meng je deze met het kipgehakt.
Rol het bladerdeeg uit en verdeel het kipmengsel horizontaal over het deeg.
Rol het deeg vervolgens op. Snijd met een scherp mes stukjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
Kluts het ei en bestrijk de stukjes met ei. Bestrooi eventueel met wat karwijzaad of sesamzaad.
Plaats in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de kipstukjes goudbruin zijn.