De tijd van verse tomaten is bijna op zijn einde. Op de valreep nog een heerlijk recept van een kruidige tomatensoep met komijn en koriander. Lekker met wat kikkererwten en bleekselderij. Wil je dit recept in de koude maanden klaarmaken? Dan kun je natuurlijk ook prima tomaten uit blik gebruiken. Vul de rest van de soep aan met een zelfgemaakte groentebouillon en je tovert binnen een handomdraai een heerlijk soepje op tafel die je goed opwarmt tijdens de koude wintermaanden.
Kruidige tomatensoep
Print receptIngrediënten
- 1 kg tomaten
- 2 uien
- knoflook
- 1 theelepel komijnzaad
- verse koriander
- bleekselderij
- rasp van een citroen
- 300 – 500 ml. groentebouillon
- een pot kikkererwten
- olijfolie
- crème fraîche
- peper en zout
Zo maak je het
Snijd de uien in blokjes.
Maak 2 teentjes knoflook schoon en leg deze apart.
Snijd de steeltjes van de koriander in reepjes en bewaar de blaadjes.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een hoge pan en fruit hierin de uien, de uitgeperste knoflook, komijnzaadjes en de steeltjes van de koriander zachtjes aan.
Was de tomaten en snijd deze in vieren. Doe de tomaten in de pan en zet het vuur hoog.
Voeg flink wat zout en peper toe en roer regelmatig door.
Wanneer de tomaten wat vocht verliezen blus je het geheel af met 300 ml. bouillon. Laat de soep met een deksel op de pan, op middelhoog vuur zo’n 30 minuutjes pruttelen.
Pureer de soep met behulp van een staafmixer glad. Je kunt ‘m nog door een zeef halen, maar ik vind dat zelf niet echt nodig. Als de soep te dik is voeg je nog wat extra bouillon toe. Laat de kikkererwten goed uitlekken en spoel deze goed af.
Doe deze in de soep en verwarm deze nog even 15 minuten mee.
Proef, en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Garneer met wat fijngesneden reepjes bleekselderij en verse korianderblaadjes. Eetsmakelijk!