Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Marshmallows maken

Zoetekauwen opgelet! Vandaag deel ik een heel zoet recept op mijn blog. We gaan namelijk aan de slag met het maken van marshmallows. Oké, echt gezond zijn deze snoepjes natuurlijk niet, maar stiekem zijn ze toch echt wel heel lekker. Heel af en toe mag je best wel eens een keertje cheaten, toch? Als je dat niet te vaak doet dan is daar niets mis mee. En hoe leuk is het om deze zelf te maken? Je bent je er ook meteen van bewust wat er precies in gaat, en ik weet zeker dat als je heel veel snoep eet, je hierna wel even gaat nadenken. 

Snoep is niet gezond, er gaat namelijk heel veel suiker in. En suikers zijn niet goed voor ons, dat weten we inmiddels allemaal wel. Moeten we suikers dan helemaal verbannen? Nee, wat mij betreft niet, maar probeer wel iedere dag stil te staan bij dat wat je in je mond stopt. In heel veel kant en klare producten zitten toegevoegde suikers, en die steken we soms geheel onbewust toch heel snel in ons mond.  

In dit recept gaat ook best veel suiker. Ik heb een basis recept op internet gevonden en daar mijn eigen variant op bedacht. Met net iets minder suiker en extra sterke smaken. Super leuk om samen met kinderen te maken op een vrije woensdagmiddag of op een kinderfeestje. Ik herinner me nog goed dat mijn zus en ik tijdens vakanties in Frankrijk wel eens marshmallows mochten roosteren bij de bbq. Dat was echt een traktatie! Heb ik fijne herinneringen aan. 

Ik maak twee verschillende varianten. Eentje met gemalen kokos en cacao en de ander met limoen-zest (mijn favoriet, die is lekker fris en niet te zoet). Maar varieer er gerust op los. 

Marshmallows maken

Print recept
Aantal personen: 32 stuks Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram poedersuiker
  • 15 gram maizena
  • 9 blaadjes gelatine
  • 200 gram kristalsuiker
  • 60 ml agave siroop
  • snufje zout
  • 2 x 50 ml water
  • 1 vanille stokje
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 eetlepel gemalen kokos
  • eventueel kleurstof

Zo maak je het

1

Trek 2 vormen uit de kast en bekleed deze met bakpapier. Wrijf het bakpapier in met wat neutrale olie en bestrooi met poedersuiker. Dit zorgt ervoor dat de marshmallows straks niet aan het bakpapier blijven plakken.

2

Was de limoen en rasp de zest van de limoen (zest is de schil)

3

Week de blaadjes gelatine in een bak met ruim water en zet deze opzij.

4

Zeef vervolgens de poedersuiker en doe dit in een hoge kom. Roer de maizena door de poedersuiker en zet apart.

5

Doe de kristalsuiker, agave siroop, een snufje zout en 50 ml water in een steelpannetje en zet deze op laag vuur. Roer regelmatig met een houten lepel tot de suiker volledig is opgelost en breng aan de kook.

6

Knijp de gelatineblaadjes uit en doe deze samen met 50 ml water bij het suikermengsel. Roer goed door tot de gelatine volledig is opgelost.

7

Doe het warme suikermengsel bij de poedersuiker en maizena en mix dit met een mixer 10 minuten op hoge stand. Je zult merken dat na 10 minuten het mengsel glanzend wit en dik is geworden.

8

Snijd het vanille stokje doormidden en schraap de inhoud eruit.

9

Voeg de vanille toe en mix nog even goed door elkaar.

10

Verdeel het mengsel over 2 schalen.

11

Roer door de eerste schaal de limoen-zest en schenk het mengsel in de vorm.

12

Roer door de tweede schaal de cacao en kokos en schenk het mengsel in de vorm.

13

Laat de marshmallows minimaal 6 uur op kamertemperatuur drogen.

14

Snijd vervolgens in stukjes en hussel door wat poedersuiker.

15

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.