De budget challenge!
Deze hele week staat in het teken van budget koken. Iedere dag deel ik een gezond, snel en heerlijk budget recept met jullie. Ook laat ik weten hoeveel geld ik kwijt was om deze maaltijd te bereiden. Hierbij ga ik er wel vanuit dat je een aantal dingen standaard in huis hebt. Denk aan olijfolie, kruiden enzovoorts.
Vandaag is het alweer het 6e recept van deze budgetweek en maak ik deze ovenschotel met paddenstoelen, verse spinazie in een tomatensaus. De ovenschotel maak ik af met zelfgemaakte aardappelpuree. Yum!
Voor dit recept was ik bij de Albert Heijn het volgende kwijt:
- 1 grote bak champignons > 1,49
- 1 zak spinazie > 1,28
- 750 gram kruimige aardappelen > 1,53
- 1 blik gepelde tomaten >0,45 cent
- 1 blikje tomatenpuree > 0,30 cent
- 0,5 bakje roomkaas > 0,35
- 1/3 zakje geraspte kaas > 0,49
Totaal: 5,54 voor 2 personen. Per persoon: 2,77 euro.
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂
Paddenstoelen ovenschotel
Print receptIngrediënten
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 grote bak champignons, in schijfjes gesneden
- 1 zak spinazie
- 1 blikje tomatenpuree
- 750 gram kruimige aardappelen, geschild
- 1 blik gepelde tomaten
- 1/3 zakje geraspte kaas
- gerookte paprikapoeder
- tijm
- peper en zout
- roomboter
- olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Doe de aardappels in een pan met een laagje water en wat zout. Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af en bewaar het kookvocht.
Verhit wat olijfolie in grote koekenpan en fruit hierin de ui en 1 teen knoflook glazig.
Voeg vervolgens de champignons toe en bak deze mee totdat ze gaar zijn.
Voeg vervolgens 1 theelepel gerookte paprikapoeder toe en 1 flinke eetlepel tijm samen met 1 blikje tomatenpuree. Bak dit een paar minuten mee. Voeg dan de gepelde tomaten toe en breng aan de kook. Laat de saus pruttelen totdat deze wat indikt.
Verhit in een wok wat olijfolie en fruit hierin de andere teen knoflook. Voeg de spinazie toe en roerbak deze tot de spinazie klaar is. Voeg de spinazie vervolgens toe aan de saus. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Stamp de aardappels fijn met een flinke klont boter en wat van het kookvocht. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de saus in een ingevette ovenschaal. Schep hier de aardappelpuree bovenop en bestrooi de bovenkant met wat geraspte kaas.
Zet de ovenschaal 20 - 30 minuten in de oven.