Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Pasta met paddenstoelen

Pasta met paddenstoelen, zelf gerookte kip, rode peper en groene kruiden

Pasta, wie houdt er niet van? Heerlijk met een zelfgemaakte bolognese saus, carbonara of zoals deze met paddenstoelen en zelf gerookte kip. Het roken van de kip kost even wat tijd, maar als je die tijd niet hebt dan haal je gewoon een gerookt kippetje bij de slager. Dan is dit gerecht binnen no time klaar. Heb je geen rookoven in je bezit? No problem, ik leg hier uit hoe je zelf een rookoventje in elkaar flanst. 

Dit heb je nodig
… voor 2 personen

kipfilet
bakje kastanjechampignons
een handje gedroogde paddenstoelen
een halve rode peper, in dunne ringen
ui, fijngesnipperd
knoflook, fijngesneden
platte peterselie
basilicum
1 citroen
tagliatelle
kookroom
olijfolie
chilipoeder
peper, zout

rookmot
rookoventje of aluminiumfolie

Koop je een gerookte kipfilet bij de slager dan kun je deze stap overslaan. Meng het sap van een halve citroen samen met 2 eetlepels olijfolie, chilipoeder en peper en zout en marineer hier de kip in. Strooi een eetlepel rookmot in het oventje en leg de gemarineerde kip op het rooster en sluit het oventje. Zet het vuur hoog tot het rookproces op gang is gekomen en draai het vuur daarna laag.

Heb je geen rookoven dan zet je de braadslede op het vuur en strooi hierin 1 eetlepel rookmot. Leg hier bovenop een druiprekje/roostertje met daarop de kip. Met een aantal lagen aluminium folie sluit je de braadslede af. Laat nog een kleine opening zodat je weet wanneer het rookproces start. Draai hierna het vuur laag en bedek de braadslede helemaal af zodat er geen rook meer kan ontsnappen.

Laat de kip 20 minuten roken in de oven en plaats deze vervolgens voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Week een handjevol gedroogde paddenstoelen in een laagje kokend water. Snijd ondertussen de paddenstoelen, ui, rode peper en knoflook fijn. Snijd de geweekte paddenstoelen fijn en bewaar het vocht. Bak de paddenstoelen samen met wat olijfolie in een ruime pan. Na verloop van tijd geven de paddenstoelen wat vocht af, wacht tot dit vocht weer verdampt is, want dan trekken alle smaken weer terug in de paddenstoelen. Voeg ui toe tot deze glazig ziet en bak daarna de rode peper en knoflook mee.

Zet een ruime pan met water op en kook hierin de tagliatelle gaar.

Voeg wat kookroom en het vocht van de gewelde paddenstoelen toe aan het paddenstoelenmengsel tot er een mooie saus ontstaat. Snijd de gerookte kip in reepjes en verwarm deze mee in de saus.

Meng de tagliatelle met de saus en garneer met platte peterselie, basilicum, het rasp van een citroen en een drupje goede olijfolie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.