Wist je dat rabarber een groente is en geen fruit? Toen ik dit las realiseerde ik me dat ik hier nooit eerder bij stil heb gestaan. Ik gebruik het als fruit, want ik gebruik het vaak als dessert of ontbijt in combinatie met wat magere kwark. Maar als je dan goed naar die stevige stengels kijkt, dan heeft het inderdaad meer weg van groente. Qua structuur komt het in de buurt van een bleekselderij, die kan net als de rabarber ook wat draderig zijn. Alleen zijn de stengels van een rabarber veel steviger en groter. Groente die je dus gebruikt als fruit. Grappig wel nu ik er zo over nadenk.
Het klaar maken is helemaal niet moeilijk, en met slechts 4 ingrediënten ben je binnen 20 minuten klaar.
Rabarber ontbijt bowl
Print receptIngrediënten
- 500 gram rabarber
- 1 sinassappel
- 1 kaneelstokje
- 2/3 eetlepels honing of suiker
- 1 mango
- lijnzaad
Zo maak je het
Was de rabarber en snijd het onderste gedeelte van de stengel. Snijd de rabarber in grove stukken van zo'n 3-5 cm. Pers één sinaasappel uit. Ik had nog een bloedsinaasappel liggen die ik gebruik vanwege de mooie rode kleur.
Doe de rabarber samen met het sinaasappelsap, kaneelstokje en de honing in een steelpannetje. Laat op zacht vuur 20 minuten stoven tot de rabarber uit elkaar valt. Serveer met magere kwark of yoghurt, stukjes mango en wat lijnzaad.