Salades

Salade met kip

Dames en heren! Attentie… Mag ik aan jullie voorstellen: De meest goddelijke en finger licking salade met kip. En das echt niet gelogen! De afgelopen jaren heb ik deze salade meerdere malen gemaakt wanneer ik eters over de vloer had. Zij zijn allemaal met het recept in hun hand naar huis gegaan en maken het nog regelmatig zelf. Ik geef ze geen ongelijk. Deze salade moet je gewoon minstens 1 keer per maand maken. Dat verdient ‘ie.

De kip bak je even kort aan in een pan voordat je deze in de oven schuift. Wanneer de kip gaar is rooster je de stukken ciabatta, in het vet van de kip, krokant. Ik ga er alweer bijna van kwijlen, want dit is echt zo lekker! Stiekem rooster ik het velletje van de kip ook krokant in de oven samen met het brood. Als je dit teveel vindt dan kun je dit natuurlijk ook achterwege laten. Dit alles combineer je met rucola, pancetta, zongedroogde en cherry tomaatjes en een dressing van balsamico en een mooie olijfolie. Loopt het water je al in de mond?


Dit heb je
nodig
…voor 2 personen

2 kippenbouten
pancetta
zongedroogde tomaten
cherry tomaatjes
sjalot
rucola
5 kruidenpoeder
2 ciabatta broodjes (afbak)
balsamico azijn
mosterd
olijfolie
boter
peper en zout

Verwarm de oven voor op 150 graden. Wrijf de kippenbouten in met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout en flink wat 5 kruidenpoeder. Bak de kippenbouten even kort aan in een pan tot ze goudbruin kleuren en voeg een klontje boter toe. Doe de kippenbouten en jus in een ovenschaal en plaatst deze voor 50 minuten in de oven. Daarna verwarm je de oven naar 200 graden voor nog 10 minuten.

Haal de kip vervolgens uit de schaal en zet opzij. Scheur of snijd het brood in grove blokken en doe deze in de ovenschaal waar je de kip uit hebt gehaald. Verwijder het inmiddels al redelijk krokant velletje van de kip en snijd dit in stukjes. Doe dit in de schaal met het brood en hussel alles goed om. Breng op smaak met peper en zout en plaats de schaal terug in de oven tot de croutons krokant zijn en bruin kleuren.

Snijd ondertussen een sjalotje fijn. Snijd de cherry tomaatjes doormidden en de zongedroogde tomaten in fijne reepjes. Bak de pancetta krokant in een koekenpan. Voor de dressing meng je 1/3 deel balsamico azijn met 2/3 deel olijfolie en een klein beetje mosterd en peper & zout. Klop dit goed door elkaar.

Pluk de kip en doe deze in een ruime schaal. Voeg hier de overige ingrediënten aan toe en meng dit met de rucola, sjalot, tomaten en de dressing. Verdeel de salade over 2 borden en garneer met de croutons en krokant gebakken pancetta.

Volg je Blije Bietjes al op Instagram?

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Weekmenu 15 – Blije Bietjes
    8 april 2018 at 15:24

    […] Maandag – De lekkerste kip salade  […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close