Spaghetti carbonara
Spaghetti carbonara is een Italiaans pastagerecht en komt oorspronkelijk uit Rome. Inmiddels kun je dit gerecht in elk restaurantje wel bestellen en zijn er ook heel veel verschillende variaties te vinden. Ik maak de échte klassieke carbonara. De saus bereid ik met maar 3 ingrediënten, namelijk: wangspek (guanciale), pecorino kaas en verse eieren. Goede en verse producten van een mooie kwaliteit en dat proef je ook echt terug! Dat vind ik ook het mooie van de Italiaanse keuken, want als je met verse producten werkt dan heb je ook niet veel meer nodig om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.
Spaghetti carbonara
Print receptIngrediënten
- 150 gram spaghetti, gedroogd
- 100 gram buik/wangspek van goede kwaliteit, in blokjes gesneden
- 3 eieren, kakelvers
- 100 gram pecorino, vers geraspt
Zo maak je het
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak het spek zonder olie bruin en krokant.
Meng in een kom 2 eieren en het dooier van 1 ei samen met de vers geraspte pecorino.
Giet de spaghetti af en voeg deze toe in de pan met spek en verwarm nog even door.
Zet het vuur daarna uit en haal de pan van het vuur.
Voeg het eimengsel toe en roer dit goed door.
De pan moet echt van het vuur af, anders krijg je een roerei.. En dat is echt niet lekker!
Breng op smaak met peper en serveer direct.