Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Vis

Visburger met ravigotesaus

Als ik zo naar de recepten op mijn blog kijk dan realiseer ik mij maar al te goed dat ik veel te weinig vis eet. Gek eigenlijk, want ik ben dol op vis. Op vakantie at ik de heerlijkste gegrilde visjes en nam ik mijzelf voor om vaker vis te gaan eten. En dan minimaal 1 keer per week. Vis is gezond, en vooral vette vis zoals zalm, haring (het seizoen is weer geopend!!) en makreel zitten vol omega 3 vetzuren. Deze vetzuren zijn goed voor het hart en de ontwikkeling van de hersenen. Eet jezelf gezond dus! 

Hah, en dan kom ik met een visburger aan. Ik weet dat het woord “burger” meteen geassocieerd wordt met vet en ongezond eten. Uitgebakken spek, smeltende kaas, mayonaise, curry, ketchup. De hele mikmak! Zo op zijn tijd stiekem best wel lekker 🙂 Maar deze visburgers zijn een heel erg goed alternatief op het niet zo gezonde broodje hamburger inclusief de hele mikmak.

De burger maak je van kabeljauw die je op smaak brengt met kruiden zoals dille en venkelzaad. De zelfgemaakte ravigottesaus maak je op basis van yoghurt en 2 eetlepels mayonaise. Lekker in combinatie met augurk, kappertjes en een fijngesnipperd sjalotje. Bak de visburgers in een laagje olijfolie in 10 min rondom lichtbruin en serveer ze samen met de ravigotesaus op een broodje met wat sla en tomaat. YUM! 

Visburgers met zelfgemaakte ravigotesaus

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram kabeljauw
  • 1 klein ei
  • dille
  • peterselie
  • citroen
  • tomaat, in plakjes
  • sla
  • 1 augurk
  • 1 eetlepel kappertjes
  • sjalotje
  • venkelzaad
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • paneermeel
  • 2 broodjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Snijd de kabeljauw in grove stukken en doe deze in een hoge kom.

2

Snijd een eetlepel dille fijn en doe dit samen met 0,5 theelepel venkelzaad, 1 ei en wat zest van een citroen bij de kabeljauw. Breng op smaak met peper en zout.

3

Pureer met behulp van een staafmixer glad.

4

Haal het mengsel uit de kom en kneed hiervan 2 burgers. Wentel deze door de paneermeel.

5

Bak de burgers in een laagje olijfolie rondom lichtbruin en krokant. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

6

Snijd voor de ravigotesaus de sjalot, peterselie, kappertjes en augurk fijn. Meng in een kom de yoghurt met de mayonaise, de fijngesneden peterselie, augurk en kappertjes met een klein scheutje citroensap.

7

Snijd de broodjes doormidden. Beleg de broodjes met wat sla, plakjes tomaat, de visburgers en de ravigotesaus.

8

Eetsmakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.