Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 22

Na een prachtige week met zomerse temperatuur worden we ook deze week weer getrakteerd op mooi weer. Daarom wederom een zomers weekmenu met een frisse salade, spiesjes voor op de bbq (of koekenpan als je geen bbq hebt) en nog meer lekkers. Allemaal recepten waarvoor je niet al te lang in de keuken hoeft te staan zodat je na het werk nog even lekker van de laatste zonnestralen kunt genieten. Hoe ziet jullie week eruit? Staan er nog gezellige dingen op de planning? Ik ga deze week een hoop extra gerechten maken, want binnenkort ga ik op vakantie en beloon ik mezelf op 2 weken helemaal niets doen. Even weg uit de keuken. Ik kijk er nu al naar uit 🙂 

Meatless Monday – Panzanella salade

panzanella

Een salade die vraagt om zomerse temperaturen, net als in het mooie Italië . En laat het morgen nou wederom weer heerlijk warm worden! Panzanella is een Italiaanse salade van brood en tomaten en komt uit Tunesië. Deze salade is tijdens de zomer erg populair en ik snap heel goed waarom. Probeer zelf maar eens uit! 

Dinsdag – Dronken kip spiesjes met spinaziesalade

Deze dronken kipspiesjes marineer je in de een mengsel van sherry, olijfolie en heel veel knoflook. De sherry geeft de kip een bijzonder lekker smaakje. Gaat de bbq aan vanavond? 

Woensdag – Spaanse knoflooksoep 

knoflooksoep

Deze knoflooksoep moet je gewoon een keer proberen. Het is heel Spanje in een soepkom en echt de moeite waard! Met slechts 5 ingrediënten tover je dit heerlijke soepje al op tafel. Yum! 

Donderdag – Vispakketje met kokosrijst

Dit is fijn koken, want nagenoeg geen afwas! De vispakketjes schuif je zo de oven in. En qua groenten kun je er natuurlijk in doen wat je zelf lekker vindt. 

Vrijdag – Kip tandoori

kip tandoori

Ohhh yummie! Van deze malse tandoori kippenpoten met een frisse komkommersalade en wraps word ik heel erg blij! De kip blijft door de marinade van yoghurt en heel veel kruiden super mals en smaakvol. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.