Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 25

Vanuit een zonnig en prachtig Kroatie deel ik het weekmenu voor de komende week. Op dit moment verblijf ik in een super fijn en mooi appartement tussen Split en Trogir in. De afgelopen dagen hebben in het teken gestaan van rust, boekjes lezen, heel veel lekker eten, wijntjes en bezoekjes aan verschillende steden. Wat is het hier mooi 🙂 Iedere dag maak ik trouw foto’s van mijn lunch en/of diner. Na mijn vakantie zal ik de fijne hotspots op het gebied van eten rondom Split met jullie delen. Voor nu wens ik jullie alvast een prachtige week toe. Ik ga nog een paar dagen genieten van al het moois hier! 

Meatless Monday – Kikkererwtenstoof 

Een stoofgerecht dat spontaan ontstond na het bekijken van de inhoud van mijn voorraaskast. Soms zo leuk om onvoorbereid aan de slag te gaan met wat je nog in huis hebt. Zo ontstaan er weer heerlijke nieuwe gerechten. 

Dinsdag – In biet gemarineerde zalm met miso en gegrilde little gem 

in biet gemarineerde zalm

Ik vind dit nog steeds een plaatje om te zien. Kijk hoe mooi roze die zalm is geworden nadat ik hem heb ingewreven met een mengsel van biet en verschillende kruiden. Een super lichte maaltijd die perfect past bij een warme zomerse dag. 

Woensdag – Marokkaanse harira soep harira soep

Vorig jaar deed ik een dagje mee aan de ramadan omdat ik graag wilde ervaren hoe het is om een dag helemaal niets te eten en te drinken. Het niet eten daar zag ik niet zo tegenop, het niet drinken daarentegen wel. En dat viel me ook behoorlijk tegen. Deze typisch Marokkaanse soep wordt veel gegeten tijdens de iftar. Een heerlijke soep! 

Donderdag – Spaghetti carbonara

Hoewel ik helemaal geen pastafanaat ben is dit toch wel echt mijn lievelingspasta recept. Romig door de eieren en de kaas en zout van de uitgebakken spekjes. Moeilijk? Nee hoor, niet als je mijn recept volgt. 

Vrijdag – Roti

Dit recept moet je gewoon een keer maken. Klaar punt uit. En maak vooral lekker veel, want de volgende dag smaakt het nog beter 🙂 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.