Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 27

Wat vliegt een week toch weer snel voorbij! Ervaren jullie dat ook zo? Voor mijn gevoel plaatste ik mijn vorige weekmenu een paar dagen geleden, maar niets is minder waar. Deze week ben ik weer begonnen met werken, heerlijk! Ik kan enorm genieten van vakantie, maar ik vind werken ook echt heel erg fijn! De komende twee weken worden nog druk, daarna breekt de zomerperiode aan en wordt het tijdelijk wat rustiger. Ook niet erg, want dan is er meer tijd om wat extra gas te geven op Blije Bietjes, kookworkshops te organiseren en achterstallig werk weg te werken. 

Deze week staat er weer een heerlijk weekmenu voor jullie klaar met onder andere mijn lievelingssoep! Niet de meest eenvoudige soep om klaar te maken, want het heeft best wat tijd nodig om te trekken, maar het is de tijd dubbel en dwars waard. Geniet van jullie week en ik ben benieuwd welk recept er deze week op tafel komt! 

Meatless Monday – Gado Gado 

gado gado

Deze Gado Gado met geblancheerde groente is een heerlijk gerecht voor de Meatless Monday en lekker snel klaar te maken. Je kunt deze “salade” aanvullen met allerlei verschillende groentjes die je lekker vindt. Denk aan bloemkool, stukjes gekookte aardappel, etc. 

Dinsdag – Saoto soep 

saoto soep

Zoals ik in de intro al liet weten is dit wel echt mijn lievelingssoep. Eens in de zoveel tijd maak ik een enorme soeppan klaar en vries ik de bouillon in. Zo kan ik op ieder moment een bakje uit de vriezer graaien wanneer ik behoefte heb aan een dampende kom saoto soep. De soep vul je met een gekookt eitje, prei, taugĂ© en nog veel meer lekkers! 

Woensdag – Het lekkerste broodje hamburger

Broodje hamburger

Niet zo gezond, maar wel vet lekker! Dit broodje hamburger met cheddar kaas van de kaasboer, een spiegelei, uitgebakken bacon en piri piri saus. Yum! Ik krijg er nu al weer trek in. 

Donderdag – Surinaamse bruine bonen

Dit Surinaamse gerecht met bruine bonen staat binnen no time op tafel en is hartstikke eenvoudig klaar te maken. Combineer met rijst en maak de bruine bonen schotel af met verse selderij. Voor de vleesliefhebbers serveer je er een kippetje naast. 

Vrijdag – Rucola stamppot 

rucola stamppot

Jaaaa! Deze zomerse stamppot met rucola is hier een echte hit. De in balsamico gesmoorde uien passen perfect bij dit Italiaans getinte stamppotje. Lekker met uitgebakken spekjes! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.